Dit is hem dan: de vernieuwde Nissan GT-R. Het Japanse automerk heeft de GT-R een flinke update gegeven. Dit is tevens de ingrijpendste modelwijziging sinds dat de GT-R in 2007 is geïntroduceerd. De vernieuwde GT-R zal tijdens de New York International Auto Show (25 maart t/m 3 april) zijn wereldpremière beleven.

V-motion-grille

Nissan heeft de GT-R op allerlei punten vernieuwd, denk aan de grotere ‘V-motion’-grille, de gewijzigde dorpels, de nieuw ontworpen voorbumper met spoilerrand en de luchtroosters aan weerskanten van de achterzijde. Herkenbare elementen als de ronde achterlichten en de vier uitlaatpijpen zijn behouden.

Nieuw dashboard

Het interieur is voorzien van een compleet nieuw dashboard. Het geheel is fraai afgewerkt met leder, dat met de hand is gestikt. Het instrumentarium en middenconsole hebben een aangepaste lay-out, en het aantal knoppen is aanzienlijk gereduceerd. Meer functies zijn nu te bedienen via het 8 inch touchscreen van het infotainmentsysteem, en de nieuwe Display Command Control-unit tussen de voorstoelen.

Twinturbomotor met 570 pk

De 3.8 liter V6-twinturbomotor levert 570 pk bij 6.800 tpm (+15 pk) en 633 Nm. De zestrapsautomaat met dubbele koppeling is verder verfijnd. Tevens zijn de schakelpeddels nu gemonteerd aan het stuurwiel in plaats van de stuurkolom.

De vernieuwde Nissan GT-R is leverbaar vanaf komende zomer. Pre-ordering start vanaf april. De prijzen voor de Nederlandse markt worden in een later stadium bekend gemaakt.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën