Nissan GT-R50 by Italdesign

Ter ere van de 50e verjaardag van zowel de Nissan GT-R als Italdesign hebben de twee een speciale prototype GT-R ontworpen. Onder de volledige naam Nissan GT-R50 by Italdesign zal de wagen binnenkort worden gepresenteerd in Europa.

Speciaal design

Als basis voor de GT-R50 by Italdesign is de GT-R NISMO gebruikt. Wat direct opvalt aan het design van de GT-R50 zijn de goudkleurige elementen en de donkergrijze kleur genaamd Liquid Kinetic Gray en Energetic Sigma Gold. De koplampen zijn uitgevoerd in zeer strakke LED-strips die in een scherpe hoek zijn doorgetrokken tot op de grille. Strakke lijnen en diversen luchtsleuven moeten samen met de verstelbare spoiler met winglets zorgen voor de perfecte aerodynamica. Samen met de 21 inch wielen en de dubbele achterlichten mag deze designmix toch wel zeer geslaagd genoemd worden.

Ook in de GT-R50 zijn de goudkleurige accenten doorgezet. Verder vinden we in de auto naast het luxe instrumentarium twee verschillende soorten carbon en zijn de stoelen uitgevoerd in het zwarte Alcantara en leder.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Ook op gebied van vermogen aangepakt

Onder de motorkap vinden we een 3,8 liter V6 met een vermogen van 720 pk en 780 Nm aan koppel. Dit vermogen is bereikt door het optimaliseren van de GT3 turbo’s met een grote intercooler. Reactietijden en topsnelheden zijn nog niet bekend. Uiteraard zijn we hier erg nieuwsgierig naar.

De Nissan GT-R50 by Italdesign is ontworpen als prototype en Nissan heeft meteen aangegeven dat dit niet de volgende generatie GT-R is. We kunnen alleen maar hopen dat de GT-R50 wel de basis gaat worden voor het vervolg op de GT-R.

Categorieën