Volkswagen-Touareg-2018

Volkswagen heeft de komst van de derde generatie van het parade paardje de Touareg bekend gemaakt. Een zeer fraai design en vooruitstrevende techniek moeten de nieuwe Touareg bekronen tot de beste uit de klas van premium SUV’s. Met al ruim een miljoen Touaregs van de eerste twee generaties op de weg hoopt Volkswagen met de komst van de derde generatie het aandeel te vergroten.

Volledig nieuw design

Het exterieur is volledig nieuw ontworpen in herkenbaar Volkswagen design. Strakke lijnen geven de nieuwe Touareg een sportief uiterlijk. De kenmerkende grote grille met geïntegreerde voorlichten maken de Touareg naast sportief ook avontuurlijk. De derde generatie is met 44mm breder en 77mm langer in voormaat gegroeid. Ook de kofferbak is met ruim 100 liter toegenomen en zit nu op 810 liter. Desondanks de groei van de Touareg is het Volkswagen toch gelukt om 106 kilo kwijt te raken. Dit komt mede doordat de carrosserie voor bijna 50% uit lichtgewicht aluminium bestaat.

Hightech Cockpit

In de Touareg draait het allemaal om innovatie. Het instrumentenpaneel wordt uitgevoerd met een volledig digitaal bedieningsconcept genaamd Innovision Cockpit. Een 12 Inch instrumentenpaneel en 15 inch ‘’Discover Premium’’ infotainmentsysteem zorgen samen voor een duidelijk en zeer compleet besturingssysteem. Voorzien van de laatste innovaties op gebied communicatie en entertainment zal de bestuurder niks te kort komen. Door zoveel mogelijk digitaal te integreren zijn de knoppen op het dashboard geminimaliseerd.

Vol veiligheid

De nieuwe Touareg is volgestopt met assistentiesystemen. Road Work Lane Assist zorgt er bijvoorbeeld voor dat ook bij wegwerkzaamheden de auto semi autonoom kan sturen wanneer de belijning op de weg veranderd. Om ook in de nacht bij slecht zicht te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren is de nieuwe Touareg uitgerust met Night Vision. Via een warmtecamera op de voorkant van de auto worden mensen en dieren herkend en weergegeven op het instrumentenpaneel. Optioneel is de Touareg uit te rusten met een head-up display wat ervoor zorgt dat de rijder de ogen niet van de weg hoeft te halen.

Krachtbronnen bekend

De exacte specificaties en prijzen heeft Volkswagen nog niet vrijgegeven. Wel is er bekendgemaakt dat de Touareg leverbaar wordt met een drietal 3.0 Liter V6 turbomotoren. Twee hiervan zijn in diesel uitgevoerd met een 170 kW/ 231 pk en een 210 kW/ 286 pk sterke uitvoeringen. Daarnaast is er een benzinemotor met een vermogen van 250 kW/ 340 pk. Het trekgewicht van de Touareg is in alle drie de gevallen een serieuze 3.500 kilogram. Voor wie toch liever iets meer vermogen wilt komt Volkswagen in 2019 met een 4.0 Liter V8 turbodiesel met 310 kW/ 421 pk. Daarnaast zal de Touareg in 2019 ook met een plug-in hybride komen en zal deze debuteren op de Chinese markt. Of en wanneer deze naar Europa komt is nog niet bekend.

Categorieën