Volkswagen Polo 2014

Volkswagen introduceert op de Nederlandse markt de rijk uitgeruste Polo en Golf Edition. Naast het aanschaffen van deze modellen, is het ook mogelijk om te rijden via het Volkswagen Abonnement, oftewel private lease.

Polo Edition

Van de Polo was eerder al een Edition-uitvoering leverbaar. Deze tweede, nieuwe versie wordt aangedreven door de 75 pk sterke 1.0 liter MPI-motor. Standaard krijgt hij zaken mee als elektrisch bedienbare ramen, centrale vergrendeling met afstandsbediening, Climatic-airconditioning en cruise control. Verder heeft hij onder meer het Radio Composition Colour, een geïntegreerd radio- en multimediasysteem met touchscreen, USB-aansluiting en Bluetooth handsfree telefoonvoorbereiding. Voor een meerprijs van € 319,- kan de Polo Edition worden voorzien van het Car-Net App-Connect-pakket, dat het mogelijk maakt om via het touchscreen apps van een smartphone te bedienen via Apple CarPlay of MirrorLink.

De vanafprijs van de Volkswagen Polo Edition is € 13.790,-, inclusief € 1.000,- inruilpremie. Door gebruik te maken van het Volkswagen Abonnement, is de Polo Edition er vanaf € 259,- per maand.

Golf Edition

De Golf Edition is leverbaar met de 1.2 liter TSI (85 pk) of 1.0 liter TSI BlueMotion (115 pk). De laatstgenoemde wordt naar wens met zeventraps DSG-automaat geleverd. Deze versie valt voor zakelijke rijders in de 21%-bijtellingscategorie.

Highlights van de Golf Edition zijn Climatic-airconditioning, cruise control, Radio Composition Colour met touchscreen, USB-aansluiting en Bluetooth handsfree telefoonvoorbereiding, een elektrisch bediende handrem, een stuurwiel en pookknop voorzien van leder, mistlampen met bochtverlichting, elektrisch bedienbare ramen en centrale vergrendeling met afstandsbediening. Voor € 449,- extra is deze Golf Edition leverbaar met het Car-Net App-Connect-pakket, dat bestaat uit het radio- en multimediasysteem Composition Media en App-Connect smartphone-integratie via MirrorLink of Apple CarPlay.

Volkswagen levert de Golf Edition vanaf € 18.190,- met € 1.000,- inruilpremie. Via private lease kost ‘ie € 299,- per maand.

Gelimiteerde oplage

De Polo en Golf Edition worden in gelimiteerde oplage verkocht. Orders plaatsen is tot eind juni mogelijk. Degene die kiest voor het Volkswagen Abonnement heeft tot eind juli te tijd om te bestellen.

Categorieën