SsangYong Rexton 2017

SsangYong heeft in Zuid-Korea officieel de nieuwe generatie Rexton onthuld. De presentatie vond plaats op de Seoul Motor Show, dat vandaag van start ging. Eind 2017 verschijnt ‘ie bij de Nederlandse dealers.

LIV-2 Concept als voorbode

De nieuwe Rexton is ontwikkeld onder de codenaam Y400, terwijl de LIV-2 Concept als voorbode diende. Dit studiemodel debuteerde afgelopen jaar op de Autosalon van Parijs, en werd voor de productieversie gebruikt als inspiratiebron. 

Het model wordt op alle markten verkocht als ‘Rexton’, behalve in zijn thuisland. In Zuid-Korea gaat hij namelijk door het leven als ‘G4 Rexton’. 

Tot 20 inch velgen

Met de Tivoli luidde SsangYong een nieuw tijdperk in, wat wordt vervolgd met de splinternieuwe Rexton. SsangYongs vlaggenschip gaat mee met de tijd, en is voorzien van dagrijverlichting en LED-mistlampen. Lichtmetalen velgen zijn leverbaar in maten tot 20 inch.

Ook het interieur is weer klaar voor de toekomst. Er hangt een luxe sfeer, dat wordt veroorzaakt door de nappalederen bekleding. Dit zie je terug op de deurpanelen en stoelen met geheugenfunctie. Tevens valt het centraal geplaatste 9,2 inch display van het infotainmentsysteem op. Apple CarPlay en Android Auto worden ondersteund.  

Twee motoropties

Vanaf eind dit jaar wordt de Rexton leverbaar met keuze uit twee motoren: een 2.2 liter turbodiesel of 2.0 liter turbobenzinekrachtbron. De eerstgenoemde motoroptie is gekoppeld aan een zeventrapsautomaat van Mercedes-Benz, terwijl de laatste variant aan een automatische zestraps Aisin-transmissie wordt gehangen. Tevens kan de klant kiezen voor achter- of vierwielaandrijving. 

Negen airbags

SsangYong heeft de Rexton ook op het gebied van veiligheid helemaal klaargestoomd. Zo beschikt hij over negen airbags en assistentiesystemen, zoals Autonome Emergency Braking, Lane Change Assist, Rear Cross Traffic Alert en Blind Spot Detection.

Categorieën