Mazda CX-5 2017

De Autosalon van Genève is de eerste Europese autobeurs, waar Mazda de nieuwe generatie CX-5 tentoonstelt. Vanaf juni is het model leverbaar vanaf € 30.990,- (inclusief BTW en BPM). Andere prijzen maakt Mazda later deze week bekend.

Opnieuw ontworpen: zowel het in- als exterieur

Ten opzichte van zijn voorganger, is de nieuwe CX-5 korter (-5 mm) en lager (-35 mm). Daarnaast onderscheidt hij zich met de opnieuw ontworpen voor- en achterzijde, die voortaan in lijn lopen met de rest van het gamma. Opvallend zijn de LED-koplampen en -mistlampen, verchroomde grille-omlijsting en compactere buitenspiegels (automatisch inklapbaar).

Het interieur is eveneens onder de loep genomen. Mazda heeft de stoelen tegen het licht gehouden, alsmede het dashboard. Vanaf nu is de CX-5 voorzien van een infotainmentsysteem met 7 inch beeldscherm en misschien nog wel belangrijker: minder bedieningsknoppen. 

Negen carrosseriekleuren

Mazda biedt voldoende mogelijkheden om de CX-5 op de smaak te brengen. De populaire cross-over is te bestellen met 17 inch stalen of lichtmetalen wielen (laatste in Dark Silver) en 19 inch exemplaren (Gun Metallic). Tevens is hij leverbaar in de kleuren Soul Red Crystal, Machine Gray, Sonic Silver, Titanium Flash, Eternal Blue, Deep Crystal Blue, Jet Black, Snowflake White Pearl en Arctic White.

Twee motoren, vier vermogensversies

De CX-5 wordt in ons land aangeboden met keuze uit twee motoren (2.0 liter SkyActiv-G en 2.2 liter SkyActiv-D) en vier vermogensversies. De eerstgenoemde krachtbron levert 165 pk (voorwielaandrijving) of 160 pk (AWD). De dieselmotor produceert 150 of 175 pk. 

Afhankelijk van de gekozen motorversie, beschikt de CX-5 over voor- of vierwielaandrijving en een handbak of automaat.

Categorieën