Mazda CX-5 2017

Mazda heeft onlangs op de Los Angeles Auto Show (18 t/m 27 november 2016) de nieuwe generatie CX-5 voorgesteld. In juni volgend jaar staat hij in de Nederlandse showrooms. De prijzen maakt Mazda op een later moment bekend.

Nog altijd volgens Kodo-designtaal

Net als zijn voorganger, werd de nieuwe CX-5 ontworpen volgens het Kodo-designthema. Dit betekent niet dat het ontwerp identiek is, integendeel. De nieuwe generatie ontving een meer gedurfde look, wat onder meer zichtbaar is aan de grotere radiator grille. 

De zojuist onthulde CX-5 is 4.545 mm lang, 1.840 mm breed en 1.690 mm hoog. De wielbasis is, ten opzichte van de vorige generatie, 10 mm gegroeid tot 2.700 mm.

Betere afwerking

Mazda belooft dat haar cross-over, in vergelijking met zijn voorganger, een betere interieurafwerking heeft. Verder oogt de binnenzijde opgeruimder, wat te danken is aan de grotere hoeveelheid ruimte tussen o.a. de bedieningsknoppen en ventilatieroosters.

Daarnaast is de CX-5 voorzien van een centraal geplaatst 7 inch display. Via dit scherm is het MZD Connect-infotainmentsysteem te bedienen, dat onder andere internetfuncties en smartphonekoppeling ondersteunt. De audio-installatie met tien luidsprekers wordt door Bose verzorgd.

Motoren

Het motoraanbod van de nieuwe CX-5 bestaat uit twee benzineversies en één diesel. Men kan kiezen uit een 2.0 liter SkyActiv-G, 2.5 liter SkyActiv-G en 2.2 liter SkyActiv-D. Alle drie de krachtbronnen zijn te koppelen aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of zestrapsautomaat.

Qua veiligheidssystemen wordt de Mazda CX-5 verkrijgbaar met o.a. Mazda Radar Cruise Control (volgt vooruitrijdende auto vanuit stilstand) en Traffic Sign Recognition (herkent verkeersborden met snelheidslimieten).

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën