Honda CR-V 2023

Honda heeft in Amerika de nieuwste generatie van de Honda CR-V onthuld. Het model is een stuk gegroeid en oogt een stuk minder braaf dankzij de zwarte Hexagon-gevulde grill. Voor de Europese markt komt de SUV in 2023 als hybride en plug-in hybride versie.

Honda CR-V bevestigt een comeback

Dat Honda met een nieuwe CR-V naar Nederland toekomt is toch wel een verrassing. Ondanks dat het model nooit is weggegaan, stond het begin vorig jaar alleen samen met de Jazz en de E in de showroom. Honda lijkt echter vastbesloten dat 2022 het jaar van de comeback wordt. Net zoals Tom Jones, Al Pacino (en voor de jongere lezers Adele) voor hun, doet Honda dit niet halfslachtig. Naast de nieuwe Civic en onlangs geteste HR-V, komt er namelijk ook nog een SUV bij genaamd ZR-V. Deze nieuwe C-segment Crossover komt met een maat van 4,57 meter op de plaats waar de huidige CR-V zit.

Honda CR-V achterkant

Een mooi moment om de CR-V dus te laten groeien en dat is precies wat ze hebben gedaan. De SUV is negen centimeter langer geworden en is daarmee even lang als de Skoda Kodiaq. Aan de voorkant oogt het nieuwe model een stuk agressiever dankzij een grill waarin het Honda logo inmiddels in zweeft. Aan de zijkant zijn de rondere vormen van de laatste generatie vervangen voor scherpe lijnen die zich voortzetten in een bijna Volvo gestileerde achterkant.

In het interieur zijn veel stijlelementen van de nieuwe Civic en HR-V terug te vinden. Het instrumentencluster is overzichtelijk net zoals de rest van het interieur. Door middel van drie draaiknoppen is de climate control te bedienen en het geheel wordt afgemaakt met een 7- of optionele 9-inch multimediascherm

Honda CR-V interieur

Hybride in Holland

De Europese en daarbij dus ook de Nederlandse CR-V’s, zullen net zoals de Civic alleen als hybride verkrijgbaar zijn. Er is daarbij een keuze tussen een hybride en plug-in hybride dat samenwerkt met een 2,0 liter viercilindermotor. Gezamenlijk komt het vermogen op 204 pk.

Wanneer de nieuwe Honda CR-V exact naar Nederland komt is nog niet bekend. Maar samen met de Honda E, Civic, HR-V, en toekomstige ZR-V, lijkt de toekomst van Honda in Nederland voor het eerst sinds tijden weer rooskleurig.

Honda CR-V bij een meer
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *