Ford Ranger

Ford presenteert de vernieuwde Ranger. De pick-up is vooral op motorisch vlak verbeterd, al ontdekken we ook een aantal optische updates. Rond de zomer wordt de herziene Ranger in Europa gelanceerd. Het Nederlandse prijskaartje bedraagt € 26.000,- (exclusief BTW en BPM).

Optisch vernieuwd

Het eerste wat opvalt, is de licht gewijzigde voorzijde. We zien een nieuwe voorbumper en grille. Ook qua exterieurkleuren valt er nu meer te kiezen. Ford introduceert ‘Diffused Silver’ en ‘Blue Lightning’.

Tevens is het interieur fijn geslepen. Het is standaard uitgevoerd in Ebony Black, met een diepere glans dan voorheen. De Ranger verschijnt op de markt als Limited en Wildtrak. Eerstgenoemde beschikt o.a. over 17 inch lichtmetalen velgen en lederen bekleding. De ruige Wildtrak is onder meer voorzien van titaniumachtige afwerking voor de grille, portiergrepen en buitenspiegelkappen, een Sabre Orange-lakkleur en lederen bekleding met Wildtrak-logo.

SYNC 3

De Ranger is eveneens up-to-date dankzij het SYNC 3-infotainmentsysteem. Dit systeem is te bedienen via een 8 inch touchscreen, dat ondersteuning biedt aan Apple CarPlay en Android Auto. En met FordPass Connect profiteren bestuurder en passagiers van een WiFi-verbinding voor max. 10 apparaten.

Groots motorennieuws

Op motorisch gebied valt het meeste nieuws te melden. Ford levert de Ranger voortaan met een 2.0 liter EcoBlue-dieselmotor. Deze krachtbron is er in twee smaken: met 170 pk of 213 pk. Het vermogensverschil komt door de aanwezigheid van respectievelijk één of twee turbo’s. Het maximumkoppel bedraagt in volgorde 420 en 500 Nm.

Naar wens zijn de genoemde motorversies te combineren met een handgeschakelde zesbak of tientrapsautomaat. In het laatste geval belooft Ford een brandstofbesparing van 9%. De automatische versnellingsbak doet inmiddels ook al dienst in de F-150 en Mustang.

Categorieën