Dacia Duster EDC 2017

Dacia toont de tweede generatie Duster naar verluidt sneller dan gedacht. Volgens Franse media verwijdert de fabrikant op 22 juni a.s. het doek.

Vijf en zeven zitplaatsen

Als we buitenlandse bronnen mogen geloven, presenteert Dacia zeer binnenkort de tweede generatie Duster. Dit zal gebeuren tijdens een speciaal georganiseerd evenement in Parijs (Frankrijk). Deze dag kunnen we echter alleen de vijfzitter bewonderen, hoewel er ook een Duster met zeven zitplaatsen in aantocht is.

De verwachting is, dat de nieuwe Duster geen rigoureuze veranderingen ondergaat. Qua uiterlijk zal hij veel weg hebben van de huidige generatie. Volgens enkele bronnen maakt de cross-over gebruik van hetzelfde CMF-platform als de Renault Kadjar en Nissan X-Trail, al is dit nog niet officieel bevestigd.

Eind dit jaar

Tijdens IAA Frankfurt in september a.s. vindt het publieksdebuut plaats. Waarschijnlijk arriveert de nieuwe Dacia Duster eind dit jaar of begin 2018 in de showrooms. De marktintroductie van de zevenzits-variant staat gepland voor medio volgend jaar. 

Binnenkort (22 juni) kunnen we je meer vertellen, wanneer we officiële informatie en foto’s van Dacia ontvangen. 

Categorieën