De Volvo XC60 blijft door de jaren heen goed verkopen. Ondanks het feit dat de XC60 behoorlijk aan de prijs blijft. Volgens Volvo kan het echter allemaal een stuk goedkoper. Zeker nu de productie weer op gang komt na alle chiptekorten. Daarom komt Volvo nu met de XC60 Essential Edition. Let wel, in een gelimiteerde oplage. Dus misschien koop je nu wel voor een schijntje een toekomstige klassieker.

Motor Volvo XC60 Essential Edition

Standaard komt deze uitvoering met de plug-in hybride aandrijflijn (T6 Twin Engine). Het gecombineerde vermogen van de 2 liter viercilinder en de elektromotor is een prettige 350 Pk die over alle vier de wielen verdeeld wordt. Hiermee is de standaard sprint tot 100 km/u een knappe 5,7 seconden. Elektrisch rijden met het 18,8 kWh accupakket kan volgens Volvo tot afstanden van 78 kilometer. Volvo claimt dan ook een verbruik van 1 liter op 100 kilometer. Dit is natuurlijk wel volledig afhankelijk van je eigen stekkergedrag. En dan nog lijkt ons dat verbruik zeer optimistisch.

Uitrusting Volvo XC60 Essential Edition

Volgens Volvo is de Essential Edition standaard al zeer rijk uitgerust. Standaard is er namelijk een panorama dak, de 18 inch 5-Dubbel Spaaks Black Diamond Cut velgen en Bright exterieur. Jammer alleen van de saaie grijs tint. De XC60 kan namelijk best een kleurtje gebruiken.
Google Infotainment met Maps navigatie en het pre-conditioneren van het interieur zijn ook standaard. Met name dat tweede, is toch wel één van de meest prettige opties die standaard aanwezig is op de XC60. Climate Control en Cruise Control behoren ook tot de standaard uitrusting. Wat overigens voor deze prijs ook wel verwacht mag worden.

Prijzen Volvo XC60

De Essential Edition is direct de goedkoopste uitvoering van de XC60. Nu is het wel zo dat Volvo binnen Nederland enkel de T6 en T8 uitvoeringen levert. De Essesntial is verkrijgbaar vanaf €59.995,-. De volgende (flinke) stap is de XC60 T6 Core, vanaf €69.695. Om uiteindelijk te eindigen bij de XC60 T6 Ultimate – Black Edition voor €78.995. De T8 uitvoeringen doen op alle prijzen €3000,- extra, maar is niet beschikbaar voor de Essential Edition.

XC40

Volvo maakt overigens direct van de gelegenheid gebruik om ook de XC40 B3 Essential te presenteren. Deze maakt gebruikt van een 163 Pk sterke mild-hybrid set-up. Deze mag overigens, ondanks het bescheiden vermogen, wel een flinke 1600 kilo trekken. Eveneens nieuw is de XC40 B4 Core. Deze levert een flinke 197 Pk en mag dan ook direct 2000 kilo trekken.

Zowel de XC60 als de XC40 zijn op dit moment te bestellen. Spelen in de configurator is uiteraard ook mogelijk.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *