Lexus LC Ultimate Edition

Lexus is natuurlijk vooral bekend om de luxe sedans, waarbij het niet altijd draait om de bestuurder, maar juist de passagier. Toch heeft Lexus met de LC ook een perfecte rijdersauto in het gamma. Zeker in combinatie met de 5.0 liter V8, maakt dit de LC tot een bijzondere verschijning. Toch is het Japanse merk van mening dat het allemaal nog veel beter kan! Daarom komt voor modeljaar 2024 de Lexus LC Ultimate Edition onze kant op. Te bestellen als Convertible en Coupé.

Japans Porselein van buiten

Iedere Ultimate Edition is te herkennen aan de speciale kleur Hakuji White. Volgens Lexus komt de inspiratie vanuit traditioneel Japans porselein, wat terug te zien is in de matte afwerking en fijn textuur in de lak. Dit staat dan weer in contrast met de zwarte carrosseriedelen, die de Lexus LC Ultimate Edition een extra sportief uiterlijk zouden moeten geven. Deze zwarte delen komen terug in de grille, rand rondom de koplampen en de buitenspiegels. Aan de achterzijde gaan de details verder met onder andere de behuizing van de achterlichten en de uitsparingen voor de uitlaten.
Om de sportieve elementen verder te benadrukken maakt Lexus aan de voorzijde gebruik van ‘canards’ oftewel vleugels in de voorbumper. Hiermee claimt Lexus dat de LC Ultimate Edition een betere stabiliteit zou moeten hebben doordat de luchtstroom verbetert is en er minder lift ontstaat. In hoeverre deze snelwegcruiser dat echter nodig lijkt te hebben, is ons wat onduidelijk.

Samoerai van binnen

Binnenin gaat Lexus verder met het strooien van Japanse tradities. Voor het interieur maakt Lexus namelijk gebruik van Kachi-Blue. Een kleur die volgens de Japanners bekend staat als de “winnende kleur” en gebruikt werd in de harnassen van de Samoerai strijders. Verder onderscheid het interieur zich door de plaatsing van het serienummer op een aluminium plaat. Alacantara mag uiteraard ook niet ontbreken. Deze luxe stof is dan ook terug te vinden op de middenconsole en deurbekleding. Als je instapt wordt je sowieso altijd herinnert aan deze bijzondere editie. In de deurlijsten staan namelijk de woorden ‘Ultimate Edition’ bedrukt.

LExus LC Interieur

Lexus LC facelift

amen met de Ultimate Edition brengt Lexus ook een facelift van de LC-reeks uit. Allereerste wat daarbij positief opvalt is een vernieuwing van het multimedia display. Tijdens onze Lexus LC Convertible rijtest, bleek dit namelijk één van de zwakke plekken te zijn. Het scherm meet voor modeljaar 2024 12,4 inch groot en kent nu ook touchscreen bediening. Koppeling met Apple Carplay (draadloos) en Android Auto (bedraad) zijn nu ook mogelijk. Erg blij worden we ook van het feit dat de meest basale functie alsnog met knoppen te bedienen zijn.

Uiteraard springt ook Lexus op de ‘personalisatie’ trein, waardoor er nu nog meer keuze is voor de verschillende interieur en exterieur kleuren. Nieuw voor het interieur zijn Dark Rose en Blue & White. Aan de buitenzijde is de extra keuze nu Heat Blue en Sonic Copper. Die laatste kennen we bijvoorbeeld al van de Lexus RX.

Nog meer Dymaniek in de Lexus LC

Onderhuids zijn er ook de nodige wijzigingen, met name rondom de ‘dynamiek’. Er zijn wijzigingen aangebracht aan de schroefveren, de afstelling van de schokdempers, de achterwielophanging, de stabilisatoren, de braces onder de carrosserie, de stuurkolom en de wielbevestiging. De voorste motorsteunen zijn ook herzien en het tijdsverschil tussen de beweging van de carrosserie en van de aandrijflijn is verkleind. Lexus claimt hiermee een scherpere stuurrespons door, evenals een beter gevoel in wat de banden nu precies onder je aan het doen zijn.

De productie van de Lexus LC Ultimate Edition en van modeljaar 2024 start in het derde kwartaal van dit jaar. Prijzen en beschikbaarheid komen op een later moment.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *