Het jaar is 2020, een bijzonder jaar met een wereldwijde epidemie, het trieste overlijden van Corry van Gorp en een elektrische Mustang. De Mustang, ooit de originele Ponycar, nu elektrisch. We hebben er al eens in gereden (eigenlijk meerdere keren). Nu komt Ford met de volgende stap in de EV Mustang: de Mustang Mach-E Rally.

Marketing zet

De Mustang is altijd een verkoopsucces geweest. Een grappig feitje: de originele Mustang ging in het eerste jaar dat hij werd verkocht ongeveer 418.000 keer over de toonbank. Toen Ford op de proppen kwam met de elektrische Mustang Mach-E, werd deze meer besproken dan de Kardashians. In Europa is Ford zeer actief in de rallysport. Misschien dacht het bedrijf daarom dat de combinatie van de iconische Mustang, een EV en rallyraces wel zou aanslaan. Of dat ook zo is, zullen we moeten afwachten. We vinden het in ieder geval interessant om te zien. Soms maakt het niet eens erg veel uit of iets pure marketing is. Sommige dingen zijn gewoon heel erg cool.

Wat is de Mustang Mach-E Rally?

Ford beschrijft de auto zelf als de meest spectaculaire EV van het merk. Hij onderscheidt zich door het gebruik van MagneRide-schokdempers en Brembo-remschijven van 385 millimeter vooraan. De auto is 20 mm hoger dan een Mustang Mach-E GT en krijgt meer vermogen.

Ford laat weten te streven naar minimaal 950 Nm koppel en 487 PK, dankzij twee elektromotoren. De kekke kleur die op de foto’s te zien is, die is standaard. De velgen zijn wit en ook in het interieur zijn witte details te vinden. Al deze kenmerken zijn perfect. Gezien de auto bedoeld is voor modderige plekken waar vanzelfsprekend veel insecten zijn. Auto poetsen is dus verleden tijd.

Om de muggen te snel af te zijn, krijgt de Mach-E Rally als eerste productieauto de Rallysport-rijmodus van Ford. Deze is speciaal ontwikkeld voor sportief rijden op onverharde wegen, aldus Ford. Wat verder helpt, is de acceleratie van 0-100 km/u, die slechts 3,6 seconden in beslag neemt. Het bruikbare accupakket van 91 kWh zou voor een bereik van 510 km (WLTP) moeten zorgen. Voor wie nieuwsgierig is, dit maakt de Rally slechts 0,2 seconden sneller naar 100. Met 90 km minder bereik dan de normale Mustang Mach-E.

Wanneer beschikbaar?

Ford laat weten dat de nieuwe Mustang Mach-E Rally per direct te bestellen is. Leveringen staan gepland voor eind dit jaar. Benieuwd wat dit 2248 kilo wegende beest kost? Ford kondigt gelijk de prijs aan: €65.200,- is wat het nieuwe moddermonster moet kosten.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *