Mini Electric Concept 2017

Op IAA Frankfurt (14 t/m 24 september 2017) toont Mini de Electric Concept. Dit studiemodel geeft een indruk van toekomstige, elektrische auto’s van Mini. Over twee jaar volgt de productieversie.

Mini Electric Concept valt op

Uiterlijk zijn de elektrische Mini’s eenvoudig te onderscheiden, zo laat de Mini Electric Concept zien. Op het front prijkt een E-badge, terwijl de grille minder openingen heeft. Dit is gedaan voor een betere aerodynamica. Ook de speciaal vormgegeven wielen bevorderen de luchtstroming.

Daarnaast is de concept-car herkenbaar aan het dak en de buitenspiegelkappen in Striking Yellow. De rest van de auto is gespoten in Reflection Silver, een matte lakkleur. Tevens beschikken de lichtunits over Full LED-techniek.

Elektrische Mini’s onder apart label

Negen jaar geleden begon het verhaal van elektrische Mini’s. In 2008 werd de Mini E gepresenteerd, waarvan later 600 stuks wereldwijd zijn gebruikt. Dit is gedaan om kennis op te doen, wat vervolgens werd toegepast bij de ontwikkeling van de BMW i3.

Kennis vergaat niet, en dus profiteren toekomstige, elektrische Mini-modellen hier ook van. In 2019 is de productievariant van de Mini Electric Concept een feit. Deze en andere elektrische modellen, zullen worden verkocht onder het label ‘Mini Electric’.

Categorieën