BMW i3 2017

BMW heeft recentelijk de verbeterde, elektrische i3 voorgesteld. Het werelddebuut staat gepland voor IAA Frankfurt, dat van 14 t/m 24 september 2017 voor het publiek is geopend.

Opgefrist exterieur, verbeterd interieur

De BMW i3 is uiterlijk licht gewijzigd. We zien een opgefrist front met nieuw bumperwerk en standaard LED-koplampen. De LED-richtingaanwijzers zijn nu horizontaal geïntegreerd in de voorbumper, terwijl de A-stijlen zwart gekleurd zijn. Daarnaast zijn er twee nieuwe carrosseriekleuren beschikbaar: Imperial Blue en Melbourne Red.

Ook het interieur is verbeterd. BMW installeert de laatste versie van zijn iDrive-bedieningssysteem, in combinatie met een hoge resolutie display. Optioneel biedt het merk nieuwe stoelbekleding aan.

Twee versies: i3 en i3s

De facelift wordt gecombineerd met een sportieve variant: de i3s (184 pk). De reguliere i3 (170 pk) blijft beschikbaar. Beiden beschikken over een 33 kWh-accupakket, die gekoppeld kan worden aan een verbrandingsmotor. Deze werkt als range extender, waardoor de actieradius toeneemt tot 330 km. Zonder rijbereikvergroter kom je ongeveer 200 km ver.

Je herkent de i3s aan de 20 inch lichtmetalen velgen, sportiever ogende bumpers en 10 mm verlaagd onderstel. Onderhuids zijn er eveneens aanpassingen doorgevoerd. Het vermogen en koppel is tot 184 pk (+14 pk) en 270 Nm (+20 Nm) toegenomen. De topsnelheid is verhoogd tot 160 km/h, terwijl de 0-100 km/h-acceleratie nu in 6,9 sec. is voltooid (zonder range extender).

Categorieën