Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard 2017

Onlangs heeft Mercedes-Maybach zijn meest extreme creatie onthuld, namelijk de S 600 Pullman Guard. Het betreft een 6,5 meter lange S-Klasse, die onder handen is genomen door Mercedes-Maybach, en is bepantserd. De levering gebeurt in de tweede helft van 2017.

Gelijktijdig ontwikkeld

De bepantserde Guard-variant is gelijktijdig met de reguliere S 600 Pullman ontwikkeld. De S 600 Pullman Guard valt in de VR9-beschermingsklasse en weegt, dankzij de bepantsering, 5,1 ton. Bovendien is hij gecertificeerd voor bestendigheid tegen explosieven.

Door de bepantsering zijn de grote achterportieren zwaar, maar door de bekrachtiging van een elektromotor, gaat het openen en sluiten gemakkelijker. De zijruiten kunnen hydraulisch worden geopend en gesloten.

Volop luxe

Het interieur is volledig met leder bekleed, wat geldt voor het dak, de stoelen en binnenzijde van de portieren. Zelfs de glazen scheidingswand tussen de chauffeur en passagiers, is in te stellen op transparant en ondoorzichtig voor meer privacy. Verder behoren gordijnen voor de achterzijruiten en een 18,5 inch display tot de uitrusting.

6,5 meter lang

De Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard, zoals hij in zijn geheel heet, meet 6.500 mm in lengte en 1.598 mm in hoogte. De wielbasis bedraagt maar liefst 4.418 mm.

De aandrijving wordt verzorgd door een 6.0 liter V12-biturbomotor (530 pk en 830 Nm koppel). De topsnelheid is elektronisch begrensd op 160 km/h.

er zijn geen afbeeldingen gevonden