Mazda Tokyo Motor Show 2017

Op de komende Tokyo Motor Show, dat voor het publiek is geopend van 28 oktober t/m 5 november, presenteert Mazda twee studiemodellen. Ook toont het merk de nieuwe CX-8. Voor de pers is de beurs al op 25 en 26 oktober te bezoeken.

Voorbode op toekomstige modellen

Het eerste studiemodel, dat Mazda toont aan pers en publiek, is een compacte hatchback en is een voorbode op de volgende generatie modellen. De toekomstige designtaal van het merk wordt met dit model alvast met de buitenwereld gedeeld. Ook de technieken van de toekomst kan je met dit studiemodel alvast zien. Hij wordt aangedreven door de nieuwe SkyActiv-X benzinemotor met compressieontsteking.

Kodo-designtaal verder aan het licht

Het tweede en laatste studiemodel is een design-concept dat een voorbeeld geeft van de komende ontwerpen van Mazda’s nieuwe modellen. De welbekende Kodo-designtaal, die in 2012 debuteerde op de CX-5, wordt verder aan het licht gebracht. 

Naast de twee studiemodellen, laat Mazda ook de nieuwe CX-8 met de 2.2 liter SkyActiv-D-dieselmotor zien. Ten slotte staat er op de stand van Mazda ook een speciale versie van de MX-5, met de naam Red Top. Hij kenmerkt zich door de donkere kersenrode kap en Auburn Nappa lederen bekleding.

Categorieën