We kunnen er weer eentje toevoegen aan de lijst ‘elektrische auto’s’. Maak kennis met de Mercedes-Benz EQC. Tijdens de Autosalon van Parijs is hij te bezichtigen, terwijl hij medio 2019 op het Nederlandse wegennet moet zoeven.  

Nieuw label

Mercedes bestond al uit drie labels. ‘Benz’ achter Mercedes staat voor de premiummodellen, terwijl ‘AMG’ en ‘Maybach’ een stap verder gaan. De een qua sportiviteit, de ander op het gebied van luxe. Nu komt daar een vierde label bij, namelijk EQ. Dit zijn de elektrische Mercedes-auto’s, en de EQC is de eerste die onder dit nieuwe label wordt uitgebracht.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Tegenhanger van Audi e-tron quattro

De EQC heeft een coupé-achtige styling. Mercedes heeft niet zonder reden de EQC als eerste geïntroduceerd. Audi komt binnenkort met een soortgelijk model, de e-tron quattro, die eveneens over een aflopende daklijn beschikt.

Verder valt het prominente logo op in de grille, alsmede de MultiBeam LED-koplampen. Ook de aerodynamische wielen blijven niet onopgemerkt.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Zwaar maar toch vliegensvlug

Een beetje autoliefhebber weet inmiddels, dat elektrische auto’s behoorlijk rap van hun plaats kunnen komen. En dat is bij de Mercedes EQC niet anders. Ondanks zijn hoge gewicht van 2.425 kg, accelereert hij van 0-100 km/h in 5,1 seconden. Hard rijden verbruikt logischerwijs meer stroom, en dus is hij begrensd op 180 km/h.

De genoemde prestaties zijn te danken aan twee elektromotoren, die gezamenlijk 408 pk en 765 Nm koppel produceren. Deze worden gevoed door een 80 kWh-accupakket. Opladen kan thuis (via het stopcontact), met de wallbox of bij een openbaar oplaadpunt. In het geval van een laadpunt met 110 kW-vermogen, is de lithium-ion batterij binnen 40 minuten voor 80% opgeladen.

Categorieën