Lexus LF-1 Limitless 2018

Op de North American International Auto Show, presenteert Lexus de LF-1 Limitless. Het Japanse premium merk doelt met deze naam op een ultraluxe cross-over. 

LF-1 Limitless heeft lage zitpositie

Huidige Lexus-modellen als de NX en RX, zijn opvallende verschijningen. Met de LF-1 Limitless gaat het merk een stapje verder. De voorzijde oogt origineel en gedurfd, terwijl de achterlichtunits in elkaar overlopen.

Het studiemodel staat op 22 inch velgen, die de grote wielkasten opvullen. Ondanks de lage zitpositie, heeft de LF-1 Limitless een grote bodemvrijheid. Bovendien zorgt de lage daklijn voor een coupé-achtige uitstraling.

Waterstof of plug-in hybride?

Over de aandrijving doet Lexus een beetje geheimzinnig. Volgens de Japanners kan de LF-1 Limitless ‘een waterstofauto, hybride, plug-in hybride of volledig elektrische auto zijn’.

Wel vertelt Lexus over de aanwezige technologie. Zo kan de bestuurder de Chauffeur-rijmodus activeren, waardoor sturen, accelereren en remmen elektronisch worden aangestuurd. Dit noemt men ‘Drive by wire’. Zelf alles bedienen kan ook, aldus Lexus.

Categorieën