Lexus RX 450hL 2018

Op de Los Angeles Auto Show presenteert Lexus een ruimere RX 450h: de RX 450hL. Dit model beschikt over een derde zitrij. De levering start in het tweede kwartaal van 2018.

Derde zitrij

Ten opzichte van de reguliere RX 450h, is de verlengde versie 110 mm langer. Hier profiteren de passagiers van op de derde zitrij, maar ook de bagageruimte. De achterruit is steiler geplaatst, waardoor inzittenden geen hoofdruimte tekort komen. In totaal biedt de Lexus RX 450hL plaats aan zeven personen.

Wanneer de achterste zitrij niet gebruikt wordt, kan deze in twee ongelijke delen elektrisch worden neergeklapt. Dit resulteert in een vlakke laadvloer.

RX 450hL is rijk uitgerust

Onder de motorkap huist een 3.5 liter V6-benzinekrachtbron, die samenwerkt met twee elektromotoren. Het gezamenlijke vermogen bedraagt 313 pk. In de RX 450hL is het mogelijk op sommige momenten elektrisch te rijden, bijvoorbeeld bij het accelereren. Opladen gebeurt niet met een laadsnoer, maar tijdens het remmen.

De Lexus RX 450hL is standaard voorzien van 20 inch lichtmetalen velgen, lederen bekleding en airconditioning met meerdere klimaatzones. Lexus Safety System+ is eveneens altijd aanwezig, bestaande uit o.a. actieve veiligheidssystemen en 10 airbags.

Categorieën