Volkswagen I.D. BUZZ concept 2017

Tijdens Concours d’Elegance Pebble Beach in Californië, heeft Volkswagen bekendgemaakt de I.D. BUZZ in productie te nemen. Op de marktintroductie is het nog even wachten: die staat gepland voor 2022.

Elektrische aandrijflijn

Het I.D. BUZZ-studiemodel werd op diverse autoshows gepresenteerd, zoals in Detroit en Genève. Volkswagen kreeg van een groot aantal mensen veel positieve reacties, die zelfs het produceren van dit model aanmoedigde. In werelddelen zoals Noord-Amerika, Europa en China zal hij naar verwachting het populairst zijn.

De productieversie krijgt, net zoals het studiemodel, een elektrische aandrijflijn. De batterijen zijn in de bodem van de auto weggewerkt, waardoor er weinig ruimte verloren gaat. Bovendien zijn de voor- en achteras zo ver mogelijk uit elkaar gezet, om de ruimte in het interieur te maximaliseren. Verder beschikt hij over diverse autonome functies. 

De I.D. Buzz meet 4.942 mm in lengte, 1.976 mm in breedte en 1.963 mm in hoogte.

Ook als bestelbus

Naast een passagiersversie, komt het Duitse automerk ook met een bestelbus-variant op de proppen. Deze gaat door het leven als I.D. BUZZ Cargo. Tevens meldt het merk, dat hij semi-autonoom kan rijden.

Categorieën