Koenigsegg Agera RS1 2017

Tijdens de New York International Auto Show (14 t/m 23 april 2017), onthult Koenigsegg de Agera RS1. Deze one-off is één van de 25 Agera’s RS, die het Zweedse merk in totaal bouwt.

Arctic White met blauwe details

Bijzonder aan de in New York tentoongestelde one-off, is dat de eigenaar en zijn zoon nauw betrokken waren bij het bouwproces. De naam ‘RS1’ is door de klant zelf bedacht.

De Agera RS1 is gespoten in de exterieurkleur Arctic White met hier en daar blauwe accenten. Zo zijn de remklauwen, diffuser en sideskirts uitgevoerd in deze kleur. Uiteraard mogen ook RS1-badges niet ontbreken.

Binnenin springt direct het blauwgekleurde Alcantara in het oog, dat vrijwel voor het complete interieur is gebruikt. De speciale stof zien we terug op de sportstoelen, dakhemel en binnenzijde van de portieren. Tevens paste Koenigsegg gepolijst koolstofvezel toe, wat een sportieve ambiance oplevert. 

1.360 pk sterke V8-motor

Onder de kap treffen we een 1.360 pk sterke 5.0 liter V8-twinturbokrachtbron, afkomstig van Koenigsegg en handgebouwd in het Zweedse Ängelholm. De extreem krachtige achtcilinder levert 1.370 Nm trekkracht, en accelereert vanuit stilstand naar 100 km/h in 2,8 seconden. Nog imposanter is de sprinttijd van 0-300 km/h: dit duurt slechts 12,3 sec.

Al het vermogen wordt losgelaten op de achterwielen via een zeventrapsautomaat. Schakelen werkt via de peddels achter het stuurwiel.

Categorieën