Kia Stinger Nürburgring 2017

Kia brengt in het vierde kwartaal van 2017 een nieuw model op de markt. Het Koreaanse automerk presenteert de Kia Stinger. Een GT-auto die door de eigen maker als de ‘snelste, krachtigste en meest dynamische Kia ooit’ wordt beschreven. Voordat de sportieve wagen in de showrooms te bewonderen valt, zal Kia het model eerst grondig testen op de Nürburgring in Duitsland. Eén van de meest befaamde alsmede bevreesde racecircuits van Europa, dient als decor voor deze intensieve testritten.

De perfecte testlocatie

Elk prototype van de nieuwe Kia Stinger rijdt in totaal 480 rondjes over de Nürburgring. Dat is gelijk aan ongeveer 10.000 kilometer. ‘De Groene Hel’, zoals het circuit wordt genoemd, telt 73 bochten, een verschil van 300 meter tussen het hoogste en laagste punt en hellingen van wel 17%. De constante combinatie van intensieve acceleraties, sterke remacties, pittige bochten en diverse wegoppervlakken maken van de Nürburgring de ideale locatie voor het intensief testen van auto’s. Kia is een vaste bezoeker van het parcours, aangezien alle modellen van het autoconcern hier getest worden.

Marktkansen

De productie van de nieuwe Kia staat op het punt om te beginnen. De verkoop van de Stinger start zoals gezegd in het vierde kwartaal van dit jaar in Europa. De Nederlandse afdeling van Kia Motors doet momenteel marktonderzoek naar de kansen op de binnenlandse markt.

Meer informatie over de Kia Stinger leest u in dit nieuwsbericht.

Categorieën