Kia Stinger 2017

Het is officieel: de nieuwe Kia Stinger komt naar Nederland. In het eerste kwartaal van 2017 staan de eerste exemplaren bij de dealers. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Officieel naar ons land

Na het werelddebuut van de Kia Stinger, tijdens de North American International Auto Show in Detroit, was het even afwachten geblazen of het model ook naar Nederland zou komen. Nu maakt Kia bekend, de krachtige Stinger ook in ons land te gaan leveren.

Prijzen nog niet bekend

Helaas is het wel even wachten op het Nederlandse motorenprogramma en de prijzen, want die informatie heeft het merk nog niet vrijgegeven. De nieuwe Stinger is in andere landen in Europa leverbaar met een 255 pk sterke 2.0 liter viercilinder turbobenzinemotor, een 2.2 liter viercilinder turbodiesel met 220 pk, terwijl het topmodel het moet stellen met een 3.3 liter twin-turbo V6 Lambda II-benzinemotor met 370 pk. Alle motoren worden standaard gekoppeld aan een achttrapsautomaat.

De laatstgenoemde motorisering accelereert vanuit stilstand naar 100 km/h in 4,9 seconden, terwijl zijn topsnelheid ligt op 270 km/h. Met deze cijfers is dit het snelste en krachtigste model in de geschiedenis van Kia. Overigens kan de klant bij alle modellen kiezen uit zowel achterwielaandrijving als vierwielaandrijving.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

 

Categorieën