Kia Picanto X-Line 2017

Tijdens de IAA in Frankfurt presenteert Kia een stoere variant, namelijk de Picanto X-Line. De marktintroductie staat voor het vierde kwartaal van dit jaar gepland. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Grotere bodemvrijheid

De Kia Picanto doet het uitstekend in Europa. Zo weet het merk te melden, dat de verkoop in de eerste helft van 2017 is toegenomen tot 31.827 stuks. Dat is ruim 23% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Om dit succes voort te zetten, introduceert het merk een stoere variant van de Picanto. De X-Line heeft, ten opzichte van de reguliere Picanto, een 15 mm grotere bodemvrijheid. Het exterieur is te herkennen aan de bumpers met metal-look skidplates, 16 inch lichtmetalen velgen en zwarte kunststofpanelen rondom de wielkasten. Verder is de tiger-nose grille voorzien van de kleur Lime Green. De zojuist genoemde kleur zien we ook terug rondom de mistlampen.

Rijke uitrusting

De Picanto X-Line wordt geleverd met een 100 pk sterke 1.0 liter driecilinder T-GDI turbobenzinemotor. Accelereren vanuit stilstand naar 100 km/h gaat in 10,1 seconden. 

Kia’s stoere Picanto is standaard rijk uitgerust met o.a. LED-dagrijverlichting, mistlampen, een haaienvin-antenne, keyless entry en een afgeplat stuurwiel. Zaken zoals een infotainmentsysteem met 7 inch touchscreen, geïntegreerde navigatie en ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto zijn ook van de partij. Denk verder aan een draadloze smartphoneoplader en USB-poort.

Aan de veiligheid is ook gedacht. In deze Picanto X-Line treffen we zes airbags, Advanced High Strength Steel, Vehicle Stability Management, Electronic Stability Control en Autonomous Emergency Braking aan.

Categorieën