Jeep Grand Cherokee Night Eagle 2017

Tijdens de Autosalon van Genève (9 t/m 19 maart 2017) stelt Jeep in Europa voor het eerst de nieuwe Compass tentoon. Tevens presenteert het SUV-merk drie special editions van de Grand Cherokee en Wrangler.

Nieuwe Compass

Vorig jaar op de Los Angeles Auto Show liet Jeep al van zich horen over de nieuwe generatie Compass. Het model beleefde destijds zijn wereldpremière aldaar, maar Europese specificaties waren nog niet bekendgemaakt. Deze verwachten we binnenkort alsnog, wanneer Jeep de Compass in Genève voorstelt.

Drie special editions

Op de Autosalon van Genève zijn voor het eerst drie nieuwe special editions te bewonderen: de Grand Cherokee Night Eagle, Wrangler Night Eagle en Wrangler Rubicon Recon.

Grand Cherokee Night Eagle

De Grand Cherokee als Night Eagle is te herkennen aan de zwarte exterieurdetails. Hiervoor nemen we de radiator grille, raamomlijsting en bumpers als voorbeeld. De Night Eagle-editie staat op Gloss Black-aluminium wielen, omhuld in 20 inch-banden. Tevens vinden we her en der Night Eagle-emblemen, en bestaat het interieur uit lederen stoelen met suède inzetstukken en zwarte contraststiksels. De aandrijving wordt verzorgd door een 3.6 liter V6-benzinekrachtbron (286 pk) of 3.0 liter MultiJet II-dieselmotor (250 pk).

Wrangler Night Eagle

Ook de Wrangler wordt leverbaar als speciale Night Eagle. Deze iconische SUV ondergaat dezelfde behandeling: ook hij ontvangt diverse zwarte accenten. Zo zijn de grille, koplampenringen en 18 inch aluminium velgen in Gloss Black uitgevoerd. De binnenzijde wordt gedomineerd door zwart lederen McKinley-stoelen en een in leder omhuld stuurwiel. Qua aandrijflijn kan men kiezen voor een 3.6 liter V6-benzinemotor (284 pk) of 2.8 liter turbodieselkrachtbron (200 pk). Beide motoren zijn gekoppeld aan een vijftrapsautomaat.

Wrangler Rubicon Recon

Jeep introduceert, naast de Night Eagle, nog een special edition voor de Wrangler: de Rubicon Recon. Deze uitvoering beschikt o.a. over een sterkere vooras, extra bescherming voor het differentieel en uiteraard vierwielaandrijving. Uiterlijk is het model te herkennen aan 18 inch aluminium velgen in Granite Crystal-matglans, een zwarte dubbele kap (soft- of hardtop), motorkap met vergrote luchtinlaten en diverse badges. De rode details aan de buitenzijde, vinden we ook terug in het interieur. Denk aan rood gekleurde opbergnetten, veiligheidsgordels en stiknaden voor de stoelbekleding. Net als de Wrangler Night Eagle, is ook de Rubicon Recon-editie leverbaar met een 3.6 liter V6-benzinekrachtbron of 2.8 liter turbodieselmotor.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën