Jeep Grand Cherokee 2017

Jeep presenteert tijdens de Autosalon van Parijs (1 t/m 16 oktober 2016) de Grand Cherokee voor modeljaar 2017. Zowel het reguliere model als de SRT-variant zijn voorzien van een herzien front, en Jeep introduceert een nieuwe uitvoering: de Trailhawk.

Herzien front, ook SRT-versie vernieuwd

De Grand Cherokee voor modeljaar 2017 heeft een aangepaste voorzijde, met o.a. een opnieuw ontworpen voorbumper en grille.

De genoemde veranderingen gelden overigens ook voor de topuitvoering binnen het Grand Cherokee-gamma: de SRT. Deze versie is daarnaast voorzien van twee extra sleuven voor betere koeling van de motor en remmen.

Onder de motorkap van de Grand Cherokee SRT huist een 468 pk sterke 6.4 liter V8 met 624 Nm koppel. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h duurt slechts 5,0 seconden. De topsnelheid ligt op 257 km/h.

Nieuwe uitvoering: de Trailhawk

Voor modeljaar 2017 introduceert Jeep een nieuwe, rijk uitgeruste uitvoering, namelijk de Trailhawk. Bijzonder aan deze versie zijn de specifiek voor de Trailhawk ontwikkelde GoodYear Adventure-terreinbanden, Trailhawk-badges met rode accenten en diverse decoraties voor de motorkap en buitenspiegelkappen.

Het interieur van de Grand Cherokee Trailhawk is in zwart uitgevoerd. Bovendien is ‘ie voorzien van suède sportstoelen, en rode stiksels voor de portieren en middenconsole. Ook standaard aanwezig, is het Uconnect-infotainmentsysteem met 8,4 inch touchscreen.

De Grand Cherokee Trailhawk wordt aangedreven door een 250 pk sterke 3.0 liter MultiJet II-motor, die gekoppeld is aan een achttrapsautomaat.

Categorieën