Jeep Grand Cherokee Trackhawk 2017

Jeep heeft tijdens de New York International Auto Show (14 t/m 23 april 2017) de sterkste SUV ooit onthuld: de Grand Cherokee Trackhawk. Eind dit jaar staat hij bij de Nederlandse dealers.

707 pk uit V8-superchargermotor

De Grand Cherokee Trackhawk is werkelijk een monster op wielen. Specificaties spreken voor zich: 707 pk en 875 Nm koppel uit een 6.2 liter V8-superchargermotor. Bovendien is hij niet alleen de sterkste SUV ooit, ook de snelste. Er is slechts 3,5 seconden nodig voor een sprint van 0 naar 100 km/h, terwijl de topsnelheid op 290 km/h ligt.

Om bij zulke snelheden weer vlot tot stilstand te komen, monteert Jeep een nieuw Brembo-remsysteem die berekent is op enorm veel vermogen. Schakelen werkt middels een TorqueFlite-achttrapsautomaat.

Agressief vanbuiten

Jeep’s krachtpatser maakt qua uiterlijke vormgeving een agressieve indruk. Neem bijvoorbeeld de openingen in de motorkap, ter verbetering van de motorkoeling, en zwart gelakte 20 inch lichtmetalen wielen. Ook de vier uitlaateindstukken en diffuser blijven niet onopgemerkt, net als een Trackhawk-badge op de achterklep.

Er zijn negen exterieurkleuren beschikbaar: Billet Silver, Granite Crystal, Diamond Black, Ivory Tri-coat, Bright White, Velvet Red, True Blue en Redline 2.

Chroom een koolstofvezel details

De Grand Cherokee Trackhawk is voorzien van een Uconnect-infotainmentsysteem met 8,4 inch touchscreen. Hiermee is niet alleen Apple CarPlay en Android Auto te bedienen, maar ook ‘Performance Pages’ op af te lezen. Speciaal voor de Trackhawk-uitvoering wordt diverse informatie getoond, zoals G-krachten, sprinttijden en andere timers.

Jeep bekleed de sportstoelen standaard met nappaleder en suède, al behoort volledig lederen bekleding ook tot de mogelijkheden. Verder zien we her en der verchroomde randjes en koolstofvezel details. 

Categorieën