Jaguar F-Type Coupé 2017 (Ingenium)

Jaguar breidt het aanbod van de F-Type Coupé en Convertible uit met de komst van een 2.0 liter viercilinder Ingenium-turbobenzinemotor. De verkoop van de nieuwe instapversie start per direct. Prijzen beginnen bij € 71.620,- voor de Coupé, terwijl er voor de Convertible € 78.720,- neergeteld moet worden. 

Viercilinder: nieuwe instapversie

Door de komst van de nieuwe krachtbron, heeft Jaguar voor de F-Type Coupé/Convertible een nieuwe instapversie. De 2.0 liter viercilinder Ingenium-turbobenzinemotor (300 pk en 400 Nm) sprint vanuit stilstand naar 100 km/h in 5,7 seconden en heeft een topsnelheid van 249 km/h. Dit motorblok wordt standaard gekoppeld aan een achttraps Quickshift-automaat. Het gemiddelde brandstofverbruik ligt op 7,2 liter/100 km, terwijl ‘ie een CO2-uitstoot heeft van 163 g/km. Deze cijfers gelden voor zowel de Coupé als Convertible.

Actief sportuitlaatsysteem

Ten slotte is de F-Type met viercilinder te herkennen aan de nieuw ontworpen uitlaatdemper. Daarbij beschikt de R-Dynamic-uitvoering over een actief sportuitlaatsysteem dat, volgens Jaguar, een intensere sound oplevert.

Categorieën