Infiniti Project Black S 2017

Op de Autosalon van Genève (9 t/m 19 maart 2017) presenteert Infiniti de Project Black S, een op de Q60 gebaseerde performance-versie. Met dit studiemodel peilt de fabrikant de interesse in een eventuele, sportieve Black S-lijn.

Tot 25% meer vermogen

Voor de ontwikkeling van de Project Black S, is Infiniti een samenwerking aangegaan met het Renault Sport Formula One Team. Mede hierdoor beschikt de concept-car over het ERS-systeem (Energy Recovery System). Het vermogen en koppel van de 3.0 liter twinturbo V6-benzinemotor kan hiermee tot 25% toenemen, dat logischerwijs voor betere prestaties zorgt. Of daar een markt voor is, wil Infiniti met de Project Black S in Genève onderzoeken.

Veel koolstofvezel

Het studiemodel is uitgevoerd in mat grijs/zwart, en wordt gesierd door verchroomde accenten. Denk aan omlijsting van de grille en ramen. Verder beschikt de Project Black S over koolstofvezel elementen: zo zijn de frontsplitter, spatborden, side skirts en achterspoiler van dit materiaal gemaakt. Het laatstgenoemde element zorgt voor de nodige downforce, wat van groot belang is voor toekomstige Black S-modellen van Infiniti.

Daarnaast leveren de wielkuipverbredingen meer plaats op voor grotere wielen. De concept-car staat op gesmede 21 inch aluminium wielen.

Categorieën