Infiniti Q50 2017

Infiniti showt op zijn stand, tijdens de Autosalon van Genève (9 t/m 19 maart 2017), de bijgepunte Q50. Vernieuwingen vonden voornamelijk onderhuids plaats, maar ook het design is licht aangescherpt. De wereldwijde verkoop start in het tweede kwartaal van 2017. Prijzen volgen later.

In lijn met de Q60

Groots zijn de uiterlijke aanpassingen niet. Dankzij de lichte verbeteringen, loopt de Q50 voortaan meer in lijn met de eerder onthulde Q60. De koplampen hebben een iets scherper ontwerp, wat ook van toepassing is op de radiator grille. Tevens zijn de achterlichten in het nieuw gestoken.

Naast de buitenzijde, is ook het interieur weer up-to-date. Zo is de Q50 voorzien van een nieuw vormgegeven stuurwiel met schakelflippers en lederen pookknop. Ook zien we een chromen strip, dat de binnenzijde een frissere uitstraling geeft.

Verzameling aan rijhulpsystemen

Zoals we eerder berichtten, is de gefacelifte Q50 uitgerust met ProPilot (verzamelnaam voor rijhulpsystemen). Dit pakket omvat technologieën als Direct Adaptive Steering, Active Lane Control, Intelligent Cruise Control, Distance Control Assist, Backup Collision Intervention, Blind Spot Warning, Lane Departure Warning, Forward Emergency Braking en Predictive Forward Collision Warning. 

Drie motoren

Het motorengamma van de Q50 bestaat uit vier keuzes: 2.0 liter (benzine, 211 pk), 3.0 liter twinturbo (benzine, 400 pk), 3.5 liter V6 (hybride, 364 pk) en 2.2 liter (diesel, 170 pk).

De eerstgenoemde krachtbron maakt deel uit van Infiniti’s nieuwe VR-motorenfamilie. De andere twee motoren waren al enige tijd leverbaar. Ten slotte kan men een keuze maken tussen achter- of vierwielaandrijving. 

Categorieën