Infiniti QX50 2018

Infiniti laat ons op de Los Angeles Auto Show kennismaken met zijn nieuwe SUV: de QX50. Wie hem in Nederland wil bewonderen moet even geduld hebben: eind 2018 is hij pas leverbaar.

QX50 oogt robuust

Ondanks zijn relatief compacte afmetingen, maakt de QX50 een robuuste indruk. De auto is 4.693 mm lang, 1.903 mm breed en 1.679 mm hoog. De wielbasis meet 2.800 mm.

De nieuwe Infiniti springt in het oog door o.a. de verchroomde grille-omlijsting en dakrails. Ook valt hij op door de skidplate aan de achterzijde, dubbele uitlaatpijp en standaard 19 inch lichtmetalen wielen. 20 inch-exemplaren zijn optioneel bestelbaar.

Net als onder meer de Q50 en Q60, beschikt de Infiniti QX50 over twee displays. De bovenste geeft de navigatie weer, op het onderste scherm zijn overige functies te bedienen.

Eén motor leverbaar

Vooralsnog is er slechts één motor leverbaar: een 2.0 liter viercilinder turbobenzinemotor. Dit blok produceert 268 pk en 380 Nm trekkracht. Schakelen gebeurt via een achttrapsautomaat, terwijl de aandrijving over de voorwielen geschiedt. Intelligente vierwielaandrijving behoort ook tot de mogelijkheden.

De prestaties van de QX50 zijn eveneens noemenswaardig. De acceleratie van 0-100 km/h is in 6,3 sec. geklaard en de topsnelheid bedraagt 230 km/h.

Veilig dankzij ProPilot

Infiniti is het premium merk van Nissan, en dus maken Infiniti’s ook gebruik van ProPilot. Deze verzamelnaam staat voor diverse actieve veiligheidssystemen. Zo beschikt de QX50 over o.a. Direct Adaptive Steering en Intelligent Cruise Control. Deze worden ondersteund door systemen als Predictive Forward Collision Warning, Blind Spot Warning en Lane Departure Warning.

Categorieën