Hyundai Ioniq 6

Het digitale doek zal binnenkort van de hoog-geanticipeerde Hyundai Ioniq 6 gehaald worden. De aankomende EV is gebaseerd op de in 2020 gepresenteerde Hyundai Prohphecy concept car. Het belangrijkste aspect van de Ioniq 6 is ‘streamline’, en dus is de vorm geïnspireerd op een kei.

Gesneden koek

Net zoals Pokémon en Jim Carrey, maakt ook de Cw-waarde zijn comeback uit de jaren 90. Het aerodynamische aspect van een voertuig was een hot-topic in de tijd van de Calibra en de Volkswagen Passat B3. Des te scherper de auto door de lucht snijdt, des te lager het verbruik ligt. Voor elektrische voertuigen betekent het ook een groter bereik en dat is waar de Hyundai Ioniq 6 voor gaat. Zo wist de Hyundai Prophecy ons al te vertellen dat de volgende Ioniq in een meer aerodynamische sedan vorm zou komen.

Het accupakket is afkomstig uit de Hyundai Ioniq 5 en zal waarschijnlijk 77,4 kWh meten. In combinatie met een enkele motor op de achteras weet het blokkerige broertje momenteel 507 km ver te komen volgens de WLTP normering. Gezien de vorm van de aalgladde sedan ongetwijfeld efficiënter door de lucht snijdt, is een bereik van 530 km niet onwaarschijnlijk.

Hyundai Ioniq 6

Dankzij het 800 volt oplaadsysteem weet ook dit model weer razendsnel DC op te laden. Het 233 kW maximum DC laadvermogen bij de Ioniq 5, weet de accu in zeventien minuten ongeveer 280 km aan bereik te geven. Een getal waar zelfs de Mercedes EQS niet aankomt.

E-GMP platform

In September wist de KED nog te melden dat de Hyundai Ioniq 6 een lichte vertraging was opgelopen in verband met het ontwerp. Zo zou de auto 20 mm langer worden en kregen de voor- en achterlichten een gewijzigd ontwerp, allemaal in een zoektocht naar een betere aerodynamica. Ondanks dat er gebruik gemaakt wordt van hetzelfde E-GMP platform als de Hyundai Ioniq 5, is de nieuwe Ioniq toch een stuk langer.

HYUNDAI IONIQ 5 thumbnail

Het formaat zou meer vergelijkbaar zijn met de Hyundai Grandeur, een sedan van 4,90 meter. Dit komt de aerodynamica weer ten goede gezien de druppelvorm langer doorzet. Het opvallende hieraan is wel, dat de auto hierdoor zo’n twintig centimeter langer is dan de Tesla Model 3. Een directe concurrent van de Ioniq 6.

Onthulling binnenkort

Hyundai meldt dat het de aankomende dagen meer teasers de wereld in gooit. Het productiemodel zal voor het einde van de maand de auto officieel te zien zijn. Exacte gegevens wat betreft prijs en pk zijn er dan ook nog niet te melden, maar lang hoeven we daarop in ieder geval niet meer te wachten.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *