Voor velen is Hongqi een onbekend merk, maar dat duurt mogelijk niet zo lang meer. Hongqi betekent letterlijk ‘rode vlag’ in de Chinese taal. De kleur rood staat in China symbool voor geluk en welvaart, een goed voorteken dus! Momenteel kun je alleen de Hongqi E-HS9 tegenkomen op de Nederlandse wegen. Deze SUV is een aantal jaar geleden geïntroduceerd en in het najaar komt er een sedan bij, de Hongqi EH7. Wat kun je daarvan verwachten?

Het merk Hongqi

Hongqi heeft in China een rijke geschiedenis en is tevens de oudste Chinese personenautofabrikant. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw maakt Hongqi personenauto’s en kleine bussen. President Xi Jinping schijnt zelfs zijn eigen Hongqi L5 mee te nemen op staatsbezoeken in het buitenland. Met enkel de E-HS9 in Nederland heb je natuurlijk te weinig keuze bij het merk. Deze Rolls-Royce look-a-like is niet voor iedereen geschikt en betaalbaar. In Scandinavië is de SUV populair, maar of de EH7 ook aanslaat in Europa is afwachten.

Het merk Hongqi gaat al een tijdje mee, maar nog niet erg bekend in Europa.

Hongqi EH7

Zowel de koplampen als de achterlichten lopen ver door naar beneden. Vooral aan de achterkant is het een bijzonder gezicht, maar het zal ongetwijfeld wennen. Verder is het een neutrale auto, zonder spannende lijnen op de zijkant. Qua uiterlijk zal je er niet door afgeleid worden in het verkeer. Het interieur is minimalistisch, maar niet saai. De vormen geven het een speels karakter en minder futuristisch gevoel dan bij andere hightech automodellen.

Het interieur is speels en het grote panoramadak geeft een gevoel van ruimte.

De specificaties van de EH7 zijn vergelijkbaar met andere elektrische sedans van bijvoorbeeld Nio, Zeekr en Xpeng. Met de Hongqi EH7 kun je 700 kilometer afleggen zonder te laden (WLTP). Met 250 kW snelladen is de batterij in theorie binnen een half uur volledig opgeladen. Dit geldt voor de 111 kWh batterij. Kies je voor de 85 kWh batterij, dan is de laadtijd logischerwijs korter en neemt de actieradius af. Het vermogen bij de vierwielaangedreven variant van de EH7 betreft 619 pk. Hiermee spurt je in 3,5 naar 100 kilometer per uur. Het trekgewicht is helaas maar 1000 kilogram, dus een gemiddelde caravan kun je hiermee niet trekken.

De voorkant van de Hongqi EH7 is niet zo spannend.

De Hongqi EH7 heeft standaard veel rijhulpsystemen aan boord. Met adaptieve cruise control, lane assist, dodehoek assistentie, een 360 graden camera en zelfs voetgangersherkenning moet de reis zo veilig en relaxed mogelijk verlopen. Ook Apple CarPlay en Android Auto zijn beschikbaar op deze Chinese sedan. Stuurverwarming, stoelverwarming en een enorm panoramadak zijn inbegrepen bij de instapversie. Het panoramadak filtert bijna al het UV-licht, waardoor je ook in de zomerse maanden beschermt bent tegen de schadelijke straling van de zon.

Dit najaar staat de Hongqi EH7 in de showroom. Wat de prijzen doen in Nederland en België is nog onbekend, net zoals eventuele optiepakketten.

De achterlichten zijn ronduit bijzonder en gewaagd.
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *