zorgheldenauto

Gelukkig is er ook positief nieuws te melden. Auto.nl heeft namelijk voor 10 zorghelden een zorgheldenauto beschikbaar gesteld. Ze vragen de branchegenoten om hetzelfde te doen.

Iedereen is in de ban van het coronavirus. Er wordt daarbij, meer dan ooit, een beroep gedaan op onze zorgverleners. Zij maken veel uren, lange dagen en lopen daarbij ook nog flinke risico’s. Het einde is voorlopig nog niet in zicht. De autobranche kan daar weinig aan doen. Wat de branche wel kan, is haar waardering tonen. Auto.nl heeft daarbij het initiatief genomen en gedaan waar ze goed in zijn, het verzorgen van mobiliteit.

Ze stellen 10 auto’s (zonder brandstof) beschikbaar voor de zorghelden die geen auto hebben en met het openbaar vervoer moeten reizen. De periode is minimaal drie maanden.

In het grote geheel, is het een goed gebaar wat breder gedragen zou moeten worden. Auto.nl roept daarom branchegenoten op om hetzelfde te doen. De kans is groot dat er in deze tijd veel auto’s ongebruikt op de stoep staan, dus waarom worden deze niet ingezet voor onze zorghelden als #zorgheldenauto?

Je kunt hiervoor een aanvraag indien bij Auto.nl voor één van de 10 zorgheldenauto’s.

Heb je zelf ook zo’n intitatief. Tag hem dan met #zorgheldenauto!

Update 1. #zorgheldenauto

De eerste serie zorgheldenauto’s zijn inmiddels vergeven. Daarom is het des te belangrijker dat collega’s ook een soortgelijk initiatief opzetten. Tag hem in jullie sociale media met #zorgheldenauto voor zoveel mogelijk bekendheid. Diverse bedrijven hebben hier al gehoor aan gegeven door, op dit moment, 576 auto’s te vergeven aan onze zorghelden. Top!

Mocht je je ook willen opgeven voor een zorgheldenauto, bekijk dan hier de beschikbaarheid op.

Update 2. Plus tankpas

In Frankrijk heeft Total maar liefst € 50,- miljoen aan brandstof beschikbaar gesteld voor de zorghelden aldaar.

Hier in Nederland zorgt Shell voor de brandstof van de zorgprofessionals de aankomende drie maanden. Op deze manier ontvangen de zorghelden kosteloos een auto én brandstof en hoeven ze dus niet met het openbaar vervoer naar hun dankbare werk.

Categorieën