Wij als Dacia-liefhebbersplatform kunnen met blijdschap mededelen dat de eerste keer dat Dacia mee gaat doen aan de Dakar-Rally vooralsnog voorspoedig verloopt. De Dacia Sandrider heeft niet alleen een coole naam, maar hij ziet er ook nog eens indrukwekkend uit. Hoe vet zou het zijn als het budgetmerk domineert bij de Dakar?

Testprogramma

De Dacia Sandrider werd eerst getest op de Millbrook Proving Ground in het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door een intensieve vierdaagse test (6-9 mei) op het Sweet Lamb-testcomplex in Wales. Daarna reisde het team naar Château de Lastours in Frankrijk voor nog vier testdagen (27-31 mei), waar de voertuigen werden getest met BF Goodrich-banden op rotsachtig terrein.

In Wales begon de Spaanse coureur Cristina Gutiérrez de eerste twee dagen met het testen van de Sandrider, waarna Sébastien Loeb, negenvoudig wereldkampioen rally, het stuur overnam voor de rest van het programma. In Château de Lastours maakte Nasser Al-Attiyah, meervoudig Dakar-winnaar, voor het eerst kennis met de Sandrider. Hij reed twee dagen, waarna Loeb het overnam en Gutiérrez de laatste middag de cockpit betrad.

Tiphanie Isnard, teamleider van The Dacia Sandriders, bevestigde dat de eerste testfase zeer succesvol was en de verwachtingen had overtroffen. Zowel de coureurs Al-Attiyah, Gutiérrez en Loeb, als de ingenieurs en technici, ervoeren weinig problemen met de Sandrider.

Het team bereidt zich nu voor op een uitgebreide test in Marokko van 28 juni tot 5 juli. Deze test zal plaatsvinden in terrein dat vergelijkbaar is met de omstandigheden van de Dakar-rally, de openingsronde van het FIA World Rally-Raid Championship, die van 3 tot 17 januari 2025 in Saoedi-Arabië zal plaatsvinden.

Wij zijn benieuwd.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *