2022 GMC Hummer EV

Het in 2010 van de markt verdwenen Hummer keert terug (lees: De Hummer is terug als EV). Als onderdeel van General Motors gaat Hummer de eerste volledig elektrische supertruck produceren. De GMC Hummer EV is een moderne interpretatie van de Humvee, een militair voertuig speciaal ontwikkeld voor het Amerikaanse leger. Met zijn overweldigende prestaties en features moet dit milieuvriendelijke monster de markt gaan veroveren en concurreren met de Tesla Cybertruck. Dat lijkt overigens tot op heden redelijk te lukken, want na 50 minuten was de Edition One al uitverkocht…

Het interieur van de nieuwe GMC Hummer EV

Sneller dan een Ferrari 458

Waar de vorige generaties Hummer meer brandstof verbruikte dan een containerschip is de nieuwe GMC Hummer EV volledig elektrisch. Het topmodel wordt uitgerust met 3 elektromotoren, goed voor meer dan 1.000 pk en 15.592 Nm. Ja, je leest het goed. Dat is ongeveer vijf keer zoveel koppel als een vrachtwagen. Dit gigantische koppel resulteert in een acceleratie van 3 seconden van 0 naar 100 km/u. Een Ferrari 458 met een conventionele plofmotor doet er “maar” 3,4 seconden over. Dankzij het gigantische batterijpakket van 200 kWh moet het topmodel van de Hummer EV op een volle batterij tot 550 kilometer kunnen rijden. Dankzij de mogelijkheid om tot 350 kW te kunnen snelladen zou het opladen tot 80 procent ongeveer 40 minuten duren.

Zelfs het dak kan in delen worden verwijderd

Off-road capaciteit

De nieuwe Hummer EV krijgt van General Motors een paar handige snufjes mee om, ondanks zijn zware gewicht, toch elk terrein de baas te zijn. Dankzij de luchtvering kun je de bodemvrijheid met iets meer dan 15 centimeter verhogen en kan hij als een krab over het terrein rijden. Deze functie genaamd ‘Crabwalk’ maakt het mogelijk alle vier de wielen kunnen sturen. Hierdoor kan de auto diagonaal rijden en zichzelf manoeuvreren tussen krappe obstakels. Standaard uitgerust met 35 inch banden (bijna 90 centimeter), optioneel 37 inch, moet de Hummer EV geschikt zijn voor al het onbegonnen terrein.

Wanneer komt hij naar Nederland?

Na het lezen van alle geweldige functies, mogelijkheden en prestaties ben je vast van plan om er een aan te gaan schaffen. Gemaakt voor de massa en puur voor de fun is het geen logische keuze, maar iets diep in je hart zegt toch dat je er een moet kopen. Helaas voor ons allemaal komt hij niet naar Europa. Vroeger was Kroymans nog de officiële importeur van Hummer in Nederland en België maar helaas is Kroymans op 31 maart 2009 failliet verklaard. Of er iemand anders gek genoeg is om hem te importeren zien we vanzelf. Met een startprijs van $112,595 gaat De Edition 1 volgens de planning eind 2021 al in productie. De andere uitvoeringen volgen in een later stadium.  

Kleine draaicirkel
Categorieën