Sinds jaar en dag wil Volvo haar klanten laten genieten van autorijden. Vroeger ging dat om hele andere aspecten, zoals ruimte en veiligheid. De voorloper van weleer heeft aangekondigd ‘indrukwekkend’ geluid toe te voegen aan de nieuwe Volvo EX90. Deze geluidsinstallatie wordt samen met Bowers & Wilkins ontwikkeld.

Overal goed geluid

Ben je bestuurder of moet je plaatsnemen op de achterbank, overal moet het geluid even goed hoorbaar zijn. In totaal komen er 25 luidsprekers in het hele interieur, waardoor je overal in de 7-zitter kan genieten van de platen die de dj op dat moment draait. Volvo claimt dat de EX90 de ‘stilste Volvo ooit’ wordt. De rijgeluiden worden dusdanig onderdrukt, dat dit een goede basis is geweest voor Bowers & Wilkins om de geluidinstallatie naar een andere niveau te tillen.

Overal in de EX90 moet het geluid net zo goed en prettig zijn.

Integratie geluidssysteem

Het Bowers & Wilkins High Fidelity geluidssysteem wordt geïntegreerd op verschillende plaatsen in het voertuig. Uiteraard komen er luidsprekers in het dashboard en de deuren. Maar opvallend genoeg ook in de hemelbekleding, hoofdsteunen van de voorste stoelen en de behuizing van de achterwielen. Deze luidsprekers zijn individueel in te stellen naar persoonlijke voorkeur. De 25 luidsprekers produceren een totaal van 1610 W aan geluid.

Een selectie van de luidsprekers die worden geïntegreerd in de nieuwe EX90.

Samenwerking

De Volvo EX90 zal ongetwijfeld niet het laatste model zijn met een geluidssysteem van hoogwaardige kwaliteit. Volvo en Bowers & Wilkins gaan namelijk een samenwerking aan voor het aankomende decennium. Naast Volvo heeft Bowers & Wilkins ook een samenwerking met BMW. In de komende jaren wordt het dus smullen van al je favoriete nummers in auto’s van verschillende merken. Maar allemaal door de luidsprekers van Bowers & Wilkins!

Categorieën

1 REACTIE
Reageren

  1. Marion Smidts schreef:

    Misschien toch goed om te vermelden dat dit een dure optie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *