Volkswagen Golf GTI TCR

De op de gelijknamige racewagen gebaseerde Golf GTI TCR komt in beperkte oplage naar ons land. De productieversie van de snelste Golf GTI  tot dusver (290 pk) zal worden gepresenteerd tijdens het GTI Originals & More-event in Purmerend op 16 september.

Van racewagen naar productiemodel

De Golf GTI TCR beleefde al eerder zijn wereldpremière in concept vorm tijdens het Oostenrijkse Reifnitz am Wörthersee. In Purmerend kunnen we nu dan toch echt kennis gaan maken met de productieversie. De naam Golf GTI TCR is afkomstig van de gelijknamige racewagen die tweemaal de internationale TCR-Raceserie op zijn naam wist te zetten. Onder de motorkap van de productie GTI TCR vinden we een dikke 2.0 TSI turbomotor met 213 kW/290 pk en 370 Nm aan koppel. De transmissie wordt geregeld via een zeventraps DSG. Om al dit vermogen optimaal naar de voorwielen te krijgen is de Golf GTI TCR uitgevoerd met een dubbele koppeling en een sperdifferentieel. De topsnelheid is begrensd op de 250 km/u en is te verhogen tot 264 km/u wanneer de begrenzer verwijderd wordt.

Verschillende rijmodi

Een wagen met dit soort prestaties kan natuurlijk niet schuil gaan in een normaal jasje. Voor deze Golf is speciaal naast de standaard GTI kleuren de kleur Pure Grey ontwikkeld. De Golf GTI TCR wordt leverbaar met zowel 18 als 19 inch lichtmetaal. Om veilig te kunnen remmen zijn de remschijven geperforeerd en uitgevoerd met speciale remklauwen en -blokken. Voor een dik geluid is er optioneel een titanium uitlaatsysteem te bestellen van Akrapovič. Om de prestaties en rijcomfort aan te kunnen passen aan verschillende omstandigheden kan er gekozen worden uit een aantal rijmodi: Eco, Normal, Sport en Individual. Hierbij veranderd de gevoeligheid van het gasrespons, stuurbekrachtiging en de transmissie. Optioneel is dit uit te breiden met het Dynamic Chassis Control waarmee ook het onderstel is in te stellen in Normal, Comfort of Sport om het maximale uit het chassis te halen.

De prijzen en verdere specificatie worden in aanloop naar de introductie op 16 september bekendgemaakt. De Volkswagen Golf GTI TCR zal in beperkte oplage beschikbaar komen, om welk aantal het precies gaat volgt ook nog.

Categorieën