Ford Mondeo 2014

Ford heeft de Mondeo, S-Max en Galaxy op technisch vlak verbeterd. Het resultaat: een lager brandstofverbruik. Ook zijn de modellen voortaan leverbaar met het moderne SYNC 3-infotainmentsysteem.

CO2-uitstoot daalt tot 7%

De Mondeo, S-Max en Galaxy met 2.0 liter TDCi-dieselmotor (150 of 180 pk) hebben een CO2-uitstoot, die maximaal 7% lager uitvalt dan voorheen. De krachtbron is gekoppeld aan een automatische PowerShift-transmissie, en de modellen zijn voorzien van voorwielaandrijving.

Het brandstofverbruik van de Mondeo is teruggebracht naar 4,6 liter/100 km, de CO2-emissie bedraagt nu 120 g/km (-5 g/km). De S-Max heeft voortaan een gemiddelde brandstofconsumptie van 5,0 liter/100 km en een CO2-uitstoot van 129 g/km (-10 g/km). Tot slot is er de Galaxy, die 5,2 liter brandstof nodig heeft voor iedere 100 km. De CO2-emissie komt voortaan uit op 134 g/km (-5 g/km).

De lager uitvallende cijfers zijn te danken aan de verfijnde software, die de brandstoftoevoer en verbranding controleert.

SYNC 3-infotainmentsysteem nu leverbaar

Ford biedt de Mondeo, S-Max en Galaxy per direct aan met het nieuwe SYNC 3-infotainmentsysteem. De bediening werkt via een 8 inch touchscreen, en de smartphone van de bestuurder is te koppelen middels Apple CarPlay of Android Auto.

Prijzen

De prijzen zijn van bijna alle uitvoeringen ongewijzigd. Enkel de Titanium-versie, waar het SYNC 3-infotainmentsysteem standaard is inbegrepen, is € 75,- duurder geworden.

Categorieën