Cupra houdt haar twee bestverkopende modellen fris door ze een tussentijdse update te geven. Het nieuwe topmodel van Cupra, de Tavascan staat op het punt geïntroduceerd te worden. Ook staat de Raval, een compacte EV, en de Terramar, een SUV in het middensegment klaar in de coulissen. Na deze flinke facelift voor de Cupra Formentor en de Cupra Leon heeft het hele gamma dezelfde designfeatures.

Nieuwe lichtelementen

De Formentor is met 120.000 verkochte exemplaren een succesnummer voor Cupra. Het model staat er al sinds 2020, een update is dus meer dan welkom. Nieuwigheden? De voor en achterkant zijn flink onder handen genomen. We zien nieuw vormgegeven bumpers en een verlicht logo op de achterzijde. De koplampen zijn opnieuw ontworpen en hebben nu de driehoekige lichtelementen die we ook zien op de Tavascan. Aan de binnenzijde geeft Cupra de Formentor een groot infotainmentscherm mee, dat we ook kennen van andere modellen uit de Volkswagen groep. Met 12,9 inch ben je dan ook goed voorzien. Het interieur krijgt een hoogwaardigere uitstraling door het gebruik van betere materialen, aldus Cupra.

Jaws-bek

In de Leon gaat het er ongeveer hetzelfde aan toe. De voorkant is optisch voorzien van een flink kunststof hekwerk en het logo prijkt nu op de neus. Cupra roemt het Shark-nose front, gebaseerd op een haaienbek. We zien er inderdaad Jaws-achtige bek in, met veel zwart kunststof, klaar om snelweg te vreten. Subtiel is anders zullen we maar zeggen. In het interieur vinden hetzelfde grote scherm, nieuwe materialen en een optioneel Sennheiser audiosysteem. Dan krijg je er elf speakers, een subwoofer en een versterker van 390 watt bij.

100 km elektrisch

De Cupra’s krijgen beschikking over de bekende plug-in hybride aandrijflijn, met een 1.5 TSI benzinemotor en een elektromotor. Er is keuze uit twee vermogensvarianten: 150 kW/204 pk of 200 kW/272 pk. Elke Formentor wordt standaard geleverd met de DSG-automaat met dubbele koppeling. Het nieuwe 19,7 kWh grote accupakket zorgt voor een elektrische range van meer dan 100 km. De nieuwe Formentor en Leon staan vanaf deze zomer in de showroom, prijzen zijn nog niet bekend.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *