BYD Tang EV 600D 2020

BYD is een merk dat je wellicht kent van elektrische stadsbussen, die door heel Nederland onderdeel uitmaken van het Openbaar Vervoer. Het Chinese merk breidt zijn Europese programma uit met de introductie van een elektrische SUV.

Eerst naar Noorwegen

Met dit model stort BYD zich voor het eerst op de Europese personenautomarkt. Het eerste model wordt de BYD Tang van de tweede generatie, aangezien de eerste variant al enkele jaren in China rondrijdt. Op ons continent wordt de Tang alleen leverbaar als ‘EV 600D’.

De plannen om naar Europa te komen lagen al even op tafel, maar eind dit jaar gaat het dan écht gebeuren. Noorwegen wordt het land waar BYD een proefperiode zal starten om zijn volledige elektrische Tang EV 600 te verkopen. Dit land kent de grootste afzetmarkt én acceptatie van volledig elektrische auto’s.

Op een later moment zal BYD ook personenauto’s in Nederland gaan verkopen. Exacte details hierover zijn nog niet bekend, maar die verwachten we eind dit jaar, wanneer de verkoopstart in Noorwegen plaatsvindt.

BYD Tang EV 600D 2020

Wat biedt de BYD Tang EV 600D?

Van de BYD Tang EV bestaan twee versies: de EV 600 en EV 600D. Alleen laatstgenoemde uitvoering is in Europa te bestellen. Deze variant beschikt over twee elektromotoren, permanente vierwielaandrijving en een 82,8 kWh accupakket. De actieradius bedraagt (volgens de NEDC-testcyclus) 520 kilometer.

De sprint van 0 naar 100 km/h is binnen 4,4 seconden gebeurd. Dat is erg vlot, wat overigens ook geldt voor het snelladen. Het kost 30 minuten om het accupakket van 30 naar 80% op te laden. De afmetingen bedragen 4.870 mm in lengte, 1.950 mm in breedte en 1.725 mm in hoogte.

BYD Tang EV 600D 2020
Categorieën