Bentley EXP 12 Speed 6e Concept 2017

Exact twee jaar geleden, op de Autosalon van Genève, presenteerde Bentley de EXP 10 Speed 6. Deze 87ste editie stelt het Britse merk de EXP 12 Speed 6e Concept voor, die qua uiterlijk gebaseerd is op het eerder getoonde studiemodel. De techniek is wel degelijk anders: het is een voorbode voor elektrische Bentleys.

Elektrische Bentleys

In de toekomst breidt Bentley zijn modellenlijn uit met meerdere elektrische varianten. De EXP 12 Speed 6e Concept laat in Genève alvast de mogelijkheden van luxe, elektrisch aangedreven auto’s zien. Volgend jaar kunnen we rekenen op het eerste, zichtbare resultaat: de Bentayga PHEV.

Over de aandrijflijn van de concept-car laat Bentley voorlopig niets los. Wél staat vast dat ‘ie geheel elektrisch is.

Combinatie van rood en wit

De EXP 12 Speed 6e Concept maakt een chique indruk. Het studiemodel is gespoten in een glanzend witte lak, en combineert dat met donkerrode/witte interieurbekleding. We zien binnenin overal leer: van de portieren tot de stoelen en van het dashboard tot het stuurwiel. 

Centraal in de middenconsole ontdekken we een hoge-resolutie OLED-scherm, waarop alles te regelen is. Enkele voorbeelden zijn navigatie en klimaatregeling. Daarnaast zien we koperkleurige details, zoals rondom de ventilatieopeningen en start-/stop-knop. 

Categorieën