Bentley Bentayga Mulliner 2017

Met de Bentayga Mulliner heeft Bentley de meest luxe SUV ter wereld in handen. Volgende week neemt het Britse merk één exemplaar mee naar de Autosalon van Genève (9 t/m 19 maart 2017).

Duo-tone lak

De Mulliner-uitvoering is uitgevoerd in duo-tone lak, oftewel: er zijn twee lakkleuren gebruikt voor het exterieur. In eerste instantie is de Bentayga Mulliner het enige model met two-tone lak, maar daar komt verandering in. Vanaf april worden ook andere versies aangeboden met deze afwerking.

Daarnaast staat de exclusieve editie op forse 22 inch zevenspaaks Paragon-velgen. Uiteraard zijn deze afgestemd op de opvallend gelakte carrosserie.

Audiosysteem met 20 luidsprekers

De exterieurkleuren zijn naar wens ook naar binnen te halen. Er zijn in totaal zeven kleuren leer beschikbaar, waarbij het voorste en achterste interieurgedeelte van kleur kan verschillen. Zoals gewoonlijk doet Bentley dat enkel op verzoek van de klant.

Het leder wordt bijeen gehouden door contrasterende stiknaden, die overigens met de hand zijn aangebracht. Daarnaast kunnen inzittenden genieten van het Naim-audiosysteem, bestaande uit een 21-kanaals versterker (1.950 watt) en 20 luidsprekers.

Bekende W12

Ook de Bentayga Mulliner wordt aangedreven door Bentleys 608 pk sterke W12-motor. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h verloopt in 4,1 seconden, wat te danken is aan het maximumkoppel van 900 Nm. Met een topsnelheid van 301 km/h mag de Bentayga zich, naast meeste luxe SUV, ook kronen tot snelste SUV ter wereld.

Bentley bouwt slechts een handvol van de Bentayga Mulliner. Een order plaatsen is mogelijk vanaf deze lente.

Categorieën