Tesla Model D

Als er één merk is dat de gemoederen hoog weet te houden, dan is het Tesla. Ondanks de indrukwekkende innovaties van de afgelopen jaren en successen van de Model S, 3, X en Y, is het niet alleen maar met de stroom mee geweest voor het bedrijf van The Musk. Kwaliteitsproblemen, deadlines die niet gehaald worden en een zeer uitgesproken CEO zijn hier slechts een voorbeeld van. De grootste ergenis van een Youtuber was echter het gebrek van een diesel optie.

Monopoly op brandstof aangedreven Tesla’s

Zoals ieder rationeel mens in deze situatie besloot hij om daar iets aan te doen. Hij nam de 4BT Cummins diesel uit een Foodtruck, een ladderchassis van een Chevy Pick-up, en uiteraard duallies voor de achteras, zie hier de Tesla Model D. Dat dit project niet bedoeld is voor de traditionele Tesla liefhebber moge duidelijk zijn. Geheel onbekend met Tesla zijn de mensen achter dit project echter niet. Vorig jaar presenteerde Rich Rebuilds nog een LS3 Chevrolet aangedreven Tesla Model S voor SEMA. Het is dus niet hun eerste rodeo als het gaat om een Tesla.

Duallies – Rich Rebuilds

Met het statement om “hun monopoly op brandstof aangedreven Tesla’s te behouden” is er dit maal een Tesla Model 3 gekozen. Het voertuig dat in een ongeluk Total Loss was verklaard krijgt hiermee weer een nieuwe lease on life. Dat niet alleen, de Model 3, nu benoemd als Tesla Model D, krijgt ook nog eens 6 wielen om de heftige trekkracht op de weg te krijgen. Met als doel 6.500 kg aan trekgewicht, een ideale caravan trekker dus.

Omgekeerde evolutie

Met de brandstofprijzen op een nieuw hoogtepunt (ook in Amerika) lijkt het wellicht vreemd om zoiets te doen. Zeker met de afgelopen dieselschandalen en de druk vanuit de wereld om over te gaan op elektrisch rijden, voelt dit als een gevalletje omgekeerde evolutie. Echter mag er niet onderschat worden hoe bijzonder het is dat dit soort projecten tegenwoordig gevolgd kunnen worden vanuit het comfort van je bank. Exceptioneel bijzondere creaties, de één wat nuttiger dan de andere, door mensen die hun liefde voor engineering delen met de rest. Waar 20 jaar geleden dit soort projecten nog als een vergezocht gerucht werden bestempeld. En wie weet, als het Audi lukt om met een diesel Le Mans te winnen, dan lukt het Rich Rebuilds wellicht ook om met een diesel van Tesla de nummer 1 caravantrekker te maken.

De Tesla Model D

Bron: The Drive

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *