Herinnert u zich het nog, de introductie van de Nissan Leaf in 2010? Dit was het eerste elektrische model van de fabrikant uit Japan. Deze viel qua actieradius nogal tegen, de opgegeven aantal kilometers werden bij lange na niet gehaald. Welke modellen zijn in de loop der jaren toegevoegd? En waar in de wereld verkoopt Nissan deze dan?

Cijfers

Tadaaa, we beginnen even met de cijfers. De Nissan Leaf is veruit het populairst onder de elektrische Nissan bezitters. Zo’n 65% van de miljoen EV’s die zijn geleverd zijn van dit model. Dit komt hoogstwaarschijnlijk ook door de beschikbaarheid in de hele wereld. In 50 landen kun je de Leaf bestellen. In Japan, Noord-Amerika en China zijn per gebied ruim 200.000 elektrische Nissans verkocht. Alleen Europa stijgt met ruim 300.000 exemplaren daar boven uit.

De Leaf is veruit het meest verkochte elektrische model van Nissan.

Elektrische modellen

Wat is er dan nog meer op de markt? De Ariya bijvoorbeeld. Deze SUV staat op de cover van het EV Jaarboek 2023. Deze auto is tot nu toe 576 keer verkocht in Nederland, waarvan maar 231 keer in 2023. Dit vinden wij veel te weinig voor deze alleskunner. Tijdens onze rijtest is de Ariya namelijk goed bevallen.

Sinds een jaar of tien is er ook een elektrische bedrijfswagen beschikbaar, de e-NV200. Hiervan zijn in totaal 45.000 exemplaren verkocht. Zeer recent is er een compacte, volledig elektrische bedrijfswagen toegevoegd aan het gamma, de Townstar.

De Ariya als eerste volledig elektrische SUV van Nissan.

Toekomst

Nissan gaat ongetwijfeld de twee miljoen EV’s halen. Ze zijn behoorlijk ambitieus en willen 27 geëlektrificeerde modellen op de markt brengen voor 2030, waarvan 19 volledig elektrisch. Hiermee wordt de keuze groter en dragen ze bij aan het doel om in de toekomst het wagenpark volledig elektrisch te maken!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *