Toyota Yaris Hybrid 2020

De nieuwe Toyota Yaris is inmiddels een feit en dus is het tijd voor de Nederlandse prijzen. De compacte B-segmenter is sinds deze week te bestellen vanaf € 17.895,-. Deze zomer rolt de nieuwe Yaris de showrooms binnen.

Wat heeft de Yaris standaard?

De standaarduitrusting is behoorlijk uitgebreid. Het bestelprogramma begint bij de Comfort-uitvoering (vanaf € 17.895,-), die standaard over airconditioning, elektrisch bedienbare ramen en LED-achterlichten beschikt. Ook heeft iedere Toyota Yaris, dus ook de allergoedkoopste, het complete Toyota Safety Sense. Dit pakket veiligheidssystemen omvat o.a. adaptieve cruise control en een rijstrookassistent.

Na de Comfort volgt de Active-variant (vanaf € 19.495,-) met onder meer het Toyota Touch 2-infotainmentsysteem en een achteruitrijcamera. Ook Apple CarPlay, Android Auto en digitale radio behoren tot de basisuitrusting.

Is dit niet voldoende? Geen probleem. Het model is ook leverbaar als First Edition (vanaf € 21.395,-), Style (vanaf € 23.295,-), Executive (vanaf € 27.595,-) en Launch Edition (vanaf 28.095,-).

Drie motoropties

De nieuwe generatie Yaris biedt keuze uit drie motorvarianten. Allereerst is er natuurlijk weer de Yaris Hybrid. Deze is voorzien van een hybride-aandrijflijn met een hagelnieuwe 1,5-liter driecilinder benzinemotor. Het systeemvermogen bedraagt 116 pk en de gemiddelde CO2-uitstoot ligt op 86 g/km.

Naast de hybride variant, levert Toyota ook een 72 pk sterke 1,0-liter VVT-i en een 1,5-liter VVT-i met 121 pk. Eerstgenoemde krachtbron dient als basismotorisering.

Categorieën