Abarth 595 Pista 2017

Abarth heeft het Nederlandse prijskaartje van de 595 Pista bekendgemaakt. Dit gelimiteerde model staat nu bij de dealers voor € 30.995,-. Slechts 18 exemplaren komen naar Nederland.

216 km/h is de top

Onder de kap huist een 160 pk sterke 1.4 liter T-Jet-benzinemotor met 230 Nm koppel. De krachtbron is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. 

Snelle rondetijden op circuits neerzetten, is waar het bij de Abarth 595 Pista omdraait. De acceleratietijd van 0 tot 100 km/h is dan ook kort. Het Italiaanse bommetje heeft maar 7,3 seconden nodig, terwijl de topsnelheid op 216 km/h ligt.

Daarnaast is het model voorzien van een Abarth Record Monza-uitlaatsysteem met vier uitlaatpijpen en Koni-schokdempers achter. Ook beschikt ‘ie over geperforeerde en geventileerde remschijven.

Combinatie van grijs en geel

De 595 Pista is gespoten in de kleur Record Grey. Grijs wordt, zoals op onderstaande foto’s is te zien, gecombineerd met geel gekleurde buitenspiegelkappen en remklauwen. Tevens meldt Abarth, dat de badgehouder en portiergrepen van titanium zijn. Matzwarte 17 inch lichtmetalen Formula-velgen maken het plaatje compleet.

Binnenin ontdekken we een 7 inch touchscreen, waarmee het Uconnect-infotainmentsysteem is te bedienen. Daarnaast beschikt de 595 Pista over een Beats-audiosysteem (inclusief zes speakers, DAB+ en Bluetooth) en een met leder bekleed sportstuur.

Fraaie gadget: Abarth Telemetry

Tot slot installeert Abarth een fraaie gadget: het Abarth Telemetry-systeem. Hierop zijn gedetailleerde kaarten van circuits als Spa-Francorchamps, Monza en Red Bull Ring te downloaden, om de bestuurder te helpen zijn rondetijden te verbeteren.  

Categorieën