Abarth 595 Pista 2017

Abarth komt tijdens de Autosalon van Genève (9 t/m 19 maart 2017) met de 595 Pista op de proppen. Deze speciale uitvoering wordt aangeboden als driedeurs hatchback (595) en cabrio (595C).

Vijf kleuren

De 595 Pista is leverbaar in vijf verschillende carrosseriekleuren: Campovolo Grey, Gara White, Abarth Red, Record Grey en Scorpione Black. Daarnaast onderscheidt deze uitvoering zich met 595 Pista-badges en titanium-afwerking voor de portiergrepen. Tevens zijn de inserts op de bumper, buitenspiegelkappen en remklauwen op smaak te brengen, door te kiezen uit zwart, rood of geel. Matzwarte 17 inch lichtmetalen Formula-velgen zijn standaard, alsmede mistlampen vóór. 

Binnenin ontdekken we een met leder bekleed sportstuur, stoffen bekleding voor de sportstoelen (leder optioneel) en een matgrijze strook op het dashboard. 

Uitlaatsysteem met vier eindstukken

Onder de motorkap vinden we een 1.4 liter T-Jet met 160 pk aan vermogen. Het maximumkoppel komt neer op 230 Newtonmeter bij 3.000 tpm. De acceleratie van 0 naar 100 km/h neemt 7,3 seconden in beslag, terwijl de topsnelheid 216 km/h bedraagt. De krachtbron is standaard gekoppeld aan een manuele vijfbak, maar is optioneel leverbaar met een automatische transmissie (inclusief schakelflippers).

De Pista-editie zorgt ook op technisch vlak voor spektakel. Zo is ‘ie voorzien van Koni-schokdempers, geperforeerde en geventileerde remschijven en een Abarth Record Monza-uitlaatsysteem met vier uitlaatpijpen.

Categorieën