Cupra Ateca 2020

Omdat de Seat Ateca onlangs is vernieuwd, is het nu tijd voor zijn sportieve broer: de Cupra Ateca. De auto ontvangt een opgefriste voorzijde met o.a. nieuwe koplampen en een herzien interieur. In september komt de Cupra Ateca naar Nederland.

Net geen 250 km/h

Laten we beginnen met hetgeen waar het bij de Cupra Ateca om draait: prestaties leveren! Hoewel je het misschien had gehoopt, is er op dit gebied niets verbeterd. Maar was dat ook nodig? Niet als je het ons vraagt. Onder de kap huist dezelfde 300 pk sterke 2,0-liter TSI met 400 Nm koppel. De krachtbron is gekoppeld aan een snel schakelende 7-traps DSG-automaat, die vervolgens zijn krachten doorgeeft aan alle vier de wielen. De acceleratie van 0-100 km/h duurt slechts 4,9 seconden, terwijl de topsnelheid 247 km/h bedraagt.

Tijdens het rijden kun je nog altijd switchen tussen rijmodussen als Normal, Sport, Cupra en Individual. Voor de avonturiers zijn er ook standen als Snow en Offroad aanwezig. Optioneel kun je kiezen voor meer geluidsbeleving, dankzij het Akrapovič-uitlaatsysteem of extra remkracht van het Brembo-remsysteem.

Tikkeltje langer, tikkeltje mooier

De grootste wijzigingen zijn optisch. Je ontdekt ze zowel aan de buiten- als binnenkant. Het exterieur springt in het oog door de nieuwe Full LED-koplampen, grille en het donkere aluminium. Misschien wel belangrijker is de toegenomen lengte, al gaat het ‘slechts’ om 1 centimeter. 19 inch lichtmetalen velgen zijn standaard. Mochten ze niet naar je zin zijn, dan kun je kiezen uit zes andere velgdesigns.

Binnenin zijn er eveneens een aantal zaken vernieuwd. Zo beschikt de Cupra Ateca nu standaard over een Virtual Cockpit, een digitaal instrumentarium van 10,25 inch groot. Tevens is hij nu voorzien van een nieuw infotainmentsysteem met 9,2 inch display en een opnieuw ontworpen stuurwiel. Heerlijk zittende kuipstoelen zijn nu standaard, maar wie meer wenst betaalt ook meer. Zo zijn elektrisch verstelbare exemplaren optioneel leverbaar. Deze zijn tevens met blauw leder bekleed.

Hoeveel de vernieuwde Cupra Ateca moet gaan kosten, is nog niet bekendgemaakt. De prijzen worden naar aanloop van de Nederlandse marktintroductie vrijgegeven!

Categorieën